Köprülü Kavşağı 5 Aralıkta Hizmete Giriyor

Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Karaman şehirlerarası trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağının 5 Aralık 2010 tarihinde hizmete gireceğini söyledi.
Belediye Başkanı Uğurlu dün (31 Ağustos Salı) basın mensupları ile birlikte 3 Ağustos’ta yapımına başlanan Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşak inşaatında incelemelerde bulundu. Kavşak inşaatındaki çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Uğurlu: “İnşaatın hızlı bir şekilde devam etmesi beni sevindirdi. Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Karaman Belediyesi ve Karayolları ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu proje 31 Mayıs tarihinde ihale edildi. İhaleyi bu tür çalışmalarda kendini ispatlamış, A sınıf bir müteâhhit olan Eyak İnşaat aldı. İş hızla başladı, bu bizim bir şansımız.
21.7 milyon TL’ye mal olacak proje içerisinde köprülü kavşağın yanı sıra, Konya istikametine 1 Km, Mersin istikametine 4 km ve Ereğli istikametine 4 km şehir içi yollarımız da dahil edildi. Birinci sınıf kaplama yapılacak alanda sinyalizasyonda ona uygun olarak düzenlenecek. Araçların alt geçide girdikleri nokta ile çıktıkları yer arasındaki uzunluk 1400 metre. Bu şu anlama geliyor, yüksek duvarlı olmayan altgeçit sınıfına giriyor, dolayısıyla birinci sınıf bir inşaat oluyor.
Günde ortalama 3 bin 100 aracın geçtiği bu kavşak ile Konya-Mersin istikametinde trafik kesintisiz sağlanmış olacak. Hükümetimizin Karaman’a tanıdığı ayrıcalıklardan biri bu. Sayın Başbakanımıza Karaman halkı adına teşekkür ediyorum. Esasen bu kavşak ve diğer bazı hadiseler Sayın Başbakanımızın bana verdiği direktiflerden biriydi. Şu Karamanı, girişinden itibaren her şeyini değiştirmeni istiyorum demişti. Girişinden başladık kısmet olursa. Daha sonra 1. çevre yolu, 2. çevre yolu ve 3. çevre yolu olmak üzere bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.” dedi.
 
Daha sonra Eyak İnş.Tic. ve San.Aş. adına söz alan firma sahibi Onur Ekgöz, Başkan Uğurlu’ya göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek, Köprülü Kavşak ve bağlantı yolları ile ilgili basın mensuplarına teknik bilgiler verdi. 
 
 
 
 

Gündem Haberleri