Karaman Futbol Kulübü ilk mağlubiyetini yaşadı

3.Lig 2.grupta temsilcimiz Karaman FK kendi evinde Ayvalıkgücü Belediyespor’a 3-2 yenilerek bu sezon ilk mağlubiyetini aldı.

Karaman Futbol Kulübü'nü bu önemli karşılaşmada binlerce Karamanlı yalnız bırakmadı. Karaman FK kendisini yakından takip eden Ayvalıkgücü Belediyespor karşısında maça oldukça etkili başladı. Temsilcimizin ataklarında Ayvalıkgücü Belediyespor defansı çok kritik müdahalelerde bulundu ve temsilcimize gol izni vermedi.

Akınlarını artıran temsilcimiz aradığı golü Kadir Bakırtaş'ın enfes füzesi ile buldu ve dakika 14'de 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Iğdır bölgesi orta hakemi Engin Atmaca maça ortak oldu ve Ayvalıkgücü'ne enteresan bir penaltı verdi. Penaltıda topun başına geçen Kemal Akbaba Mertcan ve topu ayrı yerlere göndererek dakika 25'de durumu 1-1'e getiren golü attı. Karaman FK bu golün ardından rakip kaleye daha fazla baskı kurmaya başladı. Araya atılan topta Akın Akman yaptığı presle topu kazandı arkadaşı Ahmet Teker'e adrese teslim bir orta yaptı, Ahmet Teker'e sadece dokunmak kaldı ve dakika 40'da Karaman FK Ahmet Teker'in golü ile 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol çıkmadı ve soyunma odasına Karaman FK 2-1 önde girdi. Ayvalıkgücü Belediyespor takımın ikinci yarıdaki cılız atakları sonuç vermezken Karaman FK birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Serbest vuruş organizasyonunda golü atan Karaman FK bu sefer de yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takıldı. Temsilcimiz 3. gol için ataklarını artırırken Ahmet Teker’e yapılan faul sonucu Ayvalıkgücü kaptanı Davut Babur 2. kırmızı karttan oyun dışında kaldı. Maçın son dakikalarına yaklaşırken nadir gelişen Ayvalıkgücü atağında Ertuğrul Yıldırım ceza sahası içinden uzak köşeye vurduğu top ağlarla buluştu ve dakika 80’de Ayvalıkgücü beraberliği yakaldı.

Karaman FK tüm hatlarıyla yüklenirken kaptırılan top sonucunda Ayvalıkgücü Belediyespor kontra atağa hızlı çıktı. Oyuna 2. yarı giren Ertuğrul Yıldırım yine aynı yerden topa vurdu ve 90+5’de Ayvalıkgücü Belediyespor’un galibiyet golünü atarak maçın skorunu belirledi. Kendi evinde 3-2 mağlup olan Karaman FK bu sezon ilk mağlubiyetini aldı. Maç sonunda Iğdır bölgesi hakemi Engin Atmaca tribünlerden ve Karaman FK Teknik Direktörü Zafer Hızarcı’nın yoğun protestosuna maruz kaldı. Yenilmesine rağmen Karaman FK liderlik koltuğunu bırakmadı. Temsilcimiz ligde 6 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Kırıkkale Büyük Anadoluspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Spor Haberleri