KAİMDERʹDEN MUHTEŞEM ENGİN NOYAN SOHBETİ

Karaman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) Karamanda Muhteşem bir Engin NOYAN Sohbeti Gerçekleştirdi.

Karaman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) Dün Akşam Piri Reis Kültür Sitesinde muhteşem bir program gerçekleştirdi.

Türkiye’de birçok insan tarafından sevilen, İslami yazılarıyla ve sempatik hitabetiyle gönüllerde taht kuran Münib Engin NOYAN’ı Karaman’lılar la buluşturan KAİMDER ilk programında yüzlerce insanı buluşturdu. İlginin beklenenden fazla olduğu gözlenirken gelen vatandaşlardan bazıları ayakta ve sahnede izlemek zorunda kaldı.
 
Konferans; KAİMDER Onursal Başkanı Necati YENİEL hoca efendi. Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Saadet Partisi Karaman İl Sorumlusu Av. Abidin Çağlayan, İl Başkanı Halit Özel, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet CEYHAN, İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Âdem KUCUR, Memur-Sen İl Başkanı Duran Kabaağaç, Şuurlu Öğretmenler Derneği İl Başkanı Mehmet Ali Bayrak ve Vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
 
Program Osman Gözen’in ney taksiminden sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İmam-ı Azam Camii İmam hatibi Mehmet Şimşek Hoca’nın Kur’an Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra Programın manası anlatmak üzere KAİMDER Başkanı Tevfik Baran bir konuşma yaptı.
 
Tevfik Baran konuşmasında; İnsanlığın Kur’an-ı güzel anlayıp ve yaşantısını ona göre şekillendirmesi gerektiğini belirterek, İnsanlığın Kur’an dan uzaklaştığı zaman zulüm ve haksızlığın arttığını söyledi. Kur’an-ı Kerim’in kimilerini yücelttiğine kimilerini ise zelil ettiğine işaret ederek, Herkesin Allah’ın katında eşit olduğunu ama Hâk Kitap olan Kur’an-ı Kerim’e uyduğu müddetçe o toplumun yüceldiğini belirtti.
 
Konuşmacı Misafir olarak katılan yazar Münib Engin Noyan, salona çıktığında büyük bir sevgi ile karşılandı. Yaklaşık 1,5 saat süren konuşmasında dinleyicilerini kimi zaman güldürdü, kimi zaman ise hüzünlendirdi.
 
Konuşmasından sonra, Salonun dışında kurulan stand da hayranlarıyla buluşan Engin Noyan, Vatandaşların aldığı kitapları imzaladı.
 
VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN SIRAYLA AŞAĞIDAKİ BÖLÜMLERİ TIKLAYIN
 
 
 
 
 
 
FOTO GALERİ İÇİN RESMİ TIKLAYIN
 
 
Münip Engin Noyan Konferansından Geriye Kalanlar‏
 
İzleyici Notu;
 
Evvela programı düzenleyen, emek veren Kaim-Der ekibine, gösterdikleri yakın ilgiden dolayı halkımıza  teşekkür ediyoruz. Konferansa katılamayanlar için güzel bir fırsat sunan karamaninsesi.com  ekibine de teşekkürler, uzaktan da olsa konferanstan tefeyyüz etme ve  müstefit olma bahtiyarlığına eriştik.
 
     "Kurʹânʹî yaşam ve Kurʹânʹı anlamak" çağımızda duymaya ve uygulamaya her an ihtiyaç duyduğumuz bir söylem, konferansa katılımın beklenenin kat be kat üstünde olması bir anlamda bu ihtiyacın göstergesiydi. Söylemeden geçemediğimiz bir husus var ki bizi üzüyor... Karamanʹda bu tür konferansları dinlemeye gelen halkımız ya dışarıda kalıyor ya da sahneye çıkıp program boyunca ayakta bekliyorlar. Belediyemizin bu tür konferanslar, seminerler ve açık oturumlar için daha büyük ve geniş bir kültür merkezi inşa etmesi gerekiyor.
 
     Konferansın şüphesiz her cümlesi bize ayrı ayrı ufuklar açtı bize lakin bir yer vardı ki ilahiyatçı mantığımızla hemen meallerimize sarıldık zikredilen ayetleri açıp okuduk hocamızın da bahsettiği gibi bu âyet-i celîlede fırıncı amcanın sorduğu sorunun cevabı bizim onu okumamızı bekliyordu ve soruyu daha geniş bir bakış açısıyla yeniden düşündük.
"ne olacaktı gidişat, ne olacaktı halimiz" Allahʹın (c.c) inzal ettiği cevaba yoğunlaşmaya çalıştık .Tekrar okuyalım âyet-i kerîmeyi.
Rad Suresi 11. Ayet
"O’nun (insanın) önünden ve arkasından izleyenleri vardır, onu Allah’ın emriyle gözetip-korumaktadırlar. Gerçekten Allah, kendi nefislerinde olanı değiştirip bozuncaya kadar, bir toplulukta olanı değiştirip-bozmaz. Allah bir topluluğa kötülük istedi mi, artık onu geri çevirmeye hiçbir (biçimde imkan) yoktur; onlar için O’ndan başka bir veli yoktur."
 
     Anladık ki kendi nefislerimizde olanı değiştirip, içinde bulunduğumuz gaflet halinden çıkıncaya kadar Rabbimiz bizi felâha erdirmeyecekti. Hocamızın bahsettiği Enfal suresi 73. ayete gelemeden uykularımız sahiden kaçtı, düşünmeli ve bir an evvel iç muhasebemize başlamalıydık.
KURʹÂNʹI GERÇEK MANADA İDRAK ETMELİ, YAŞAMALI VE OʹNU YAŞAM KILAVUZUMUZ EDİNMELİYDİK.
 
selam ve dua ile...

Röportaj Haberleri