İthal Aday tartışması büyüyor.

Berberler Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu, AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Mahmut Sami Şahin’e tepki gösterdi.
AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mahmut Sami Şahin’in geçtiğimiz gün bir basın mensubuna yaptığı açıklamasında, Muhalefet partilerini kastederek; “Onlar isterlerse Karamanoğlu Mehmet Bey’i aday olarak gösterebilirler. Ben zaten onların adayı değilim..” açıklamasına, Berberler odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu sert tepki.
 
AK Parti adayı Mahmut Sami Şahin’e Karamanoğlu Mehmet Bey gibi bir şahsiyeti ucuz siyasetine alet etme diyen Selahaddin Pekoğlu şunları söyledi; “Bir siyasi partinin ilimizde göstermiş olduğu Belediye Başkan Adayı’nın 04/12/2018 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan talihsiz demeci nedeni ile zaruret haline gelmiştir.
Kendisine toplumun önemli bir kesimi tarafından “İthal Aday” eleştirileri yapıldığını belirten bu aday, sözlerini “Onlar isterlerse Karamanoğlu Mehmet Bey’i aday olarak gösterebilirler. Ben zaten onların adayı değilim..” şeklinde devam ettirmiş, Karamanımızın sahip olduğu en büyük ortak değerlerden birisi olan Karamanoğlu Mehmet Bey’i ucuz siyasi tartışmalarına dahil etmiş, hatta merkezine koymuştur.
 
Söz konusu aday tarafından basın kuruluşlarına verilen bu demecin elle tutulur hiçbir yanı yoktur. Toplumun ahlak, adalet, saygı gibi ortak değerleri olduğu gibi, insanları ortak bir paydada birleştiren bir takım manevi değerleri ve şahsiyetleri de vardır. Karamanoğlu Mehmet Bey de, Yunus Emre gibi, Mümine Hatun gibi şehrimizin ortak manevi değerlerinden birisidir.
 
Karamanımızı Karaman yapan bu değerlerimizin böylesine ucuz siyasi polemiklere malzeme yapılmaları, alelade şahsiyetlermiş gibi hafife alınmaları ne bizim ne de Karamanlı hemşerilerimizin kabul edebileceği bir durum değildir. Kendilerini buradan manevi değerlerimize daha saygılı olmaya ve biraz daha ciddiyete davet ediyoruz.
Ayrıca; Söz konusu Belediye Başkan Adayının kurduğu, “Ben zaten onların adayı değilim..” cümlesi de ayrı bir talihsiz söylemdir. Burada altı çizilmesi gereken iki husus vardır. Birincisi; “Onlar” kelimesinden kastettiği insanlar kimlerdir. İkincisi; Bir Belediye Başkan Adayının, herkesi ve her kesimi kucaklaması, herkese saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşması gerekir. Toplumu daha şimdiden ayrıştıran, bölen bir anlayışa sahip bir kişinin, hasbelkader Belediye Başkanı seçildiği takdirde herkese ve her kesime aynı mesafede olacağını, kimseyi ötekileştirmeyeceğini kim söyleyebilir, kim iddia edebilir?
 
Karamanımızın ve Karaman insanının gönlündeki Belediye Başkanı, toplumu ortak bir paydada birleştiren milli ve manevi değerlere saygılı, bu ortak değerleri tartışma ve demeçlerine ucuz malzeme yapmayacak kadar ciddiyet sahibi ve toplumun her kesimini kucaklayacak bir hoşgörüye sahip bir şahsiyet olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Karaman Belediye Başkanlığı gibi sorumluluk ve fazilet sahibi olmayı gerektiren bir makama aday olan tüm kardeşlerimizi azami derecede dikkat ve hassasiyete davet ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Gündem Haberleri