Altın Ve Para Dolu Çantasını Bulduğu Yaşlı Kadının Elini Öptü

Altın Ve Para Dolu Çantasını Bulduğu Yaşlı Kadının Elini Öptü
Yolda bulduğu altın ve para dolu bayan çantasını polise teslim eden işsiz gence Karaman Emniyet Müdürü iş bulma sözü verdi. Genç, çantasını bulduğu 80 yaşındaki emekli öğretmeni de ziyaret ederek elini öptü.

 Karamanʹda dün evinden çarşıya iş aramaya diye çıkan 30 yaşındaki Bülent Soylu, yolda yürürken kaldırım kenarında bulduğu altın ve para dolu bayan çantasını polise teslim etmesiyle birlikte hayatı değişti. Olayı duyan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Bülent Soyluʹyu makamında kabul ederek bu davranışından dolayı kendisini kutladı. "Bülent kardeşimiz bu davranışı ile değerlerine sahip insanlarımızın olduğunu tüm ülkemize göstermiştir" diyen Emniyet Müdürü Sönmez, "Bu tür olaylardan ülkemizde değerlerin
kaybolduğu iddiasında bulunan insanların bir ders çıkarması gerekir. Diğer samimi insanların da bunu örnek olarak alıp cesaretle bu güzellikleri hep birlikte yaşatmasını temenni ediyorum" dedi.
Sönmez, işsiz olan Bülent Soyluʹya emniyet olarak ellerinden gelen yardımda bulunarak, ona iş bulacaklarını ifade etti.

İŞSİZ GENÇ İŞ SAHİBİ OLUYOR
Çantayı nasıl bulduğunu basın mensuplarına anlatan Bülent Soylu, "Evimden sabah erken saatte çıktım. Önce nüfus dairesine yeni adresimin kaydını yaptırıp, oradan da iş aramaya gidecektim. Nüfus dairesine yaklaştığımda kaldırım üzerinde bayan çantasını buldum. Çantanın içerisine baktığımda altın ve paraların olduğunu gördüm. Daha sonra çantayı alarak polis ekibine götürüp teslim ettim" dedi.
Çantasını bulduğu yaşlı kadından herhangi bir ödül istemediğini de söyleyen Soylu, "Çünkü çantasını kaybeden bayan 80 yaşlarında yaşlı bir kadındı. Böyle yaşlı bir kadından da ödül beklenilmez" şeklinde konuştu.
Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile görüşmesini de anlatan Soylu, "Emniyet müdürümüz beni makamına çağırdı ve bir süre kendisiyle görüştüm. Bana sergilediğim bu davranıştan dolayı çok teşekkür etti. Bana iş bulacağının da sözünü verdi. Ben buradan başta emniyet müdürümüz olmak üzere tüm polis teşkilatına teşekkür ediyorum" dedi.
Herkesi bu tür olaylarda duyarlı olmaya çağıran Soylu, "Sokakta küçük veya büyük meblağda para bulanlar, bu parayı harcamayalım. Çünkü öbür dünyada bunun hesabını veremeyiz" diye konuştu.

"ÜZERİNE BİR BARDAK SU İÇMİŞTİM"
Emniyet ziyaretinin ardından Bülent Soylu, çantasını bulduğu emekli öğretmen Mahide Doğayʹı evinde ziyaret ederek elini öptü. Çarşıda bankadan para çektikten sonra bir bakkaldan sebze aldığını ve sonra da dolmuşa binerek evine geldiğini anlatan Mahide Doğay, "Apartmanın önüne geldiğimde dolmuştan indim. Yukarı kattaki komşumdan yardım istedim. Yardıma gelen komşum da kol çantamı orada unutmuş" dedi.
Çantasını bulan Bülent Soyluʹya çok teşekkür eden Doğay, "Allahʹım dünyanın tüm iyiliklerini ona versin. Çünkü ben üzerine bir bardak su içmiştim" dedi. Mahide Doğay, Bülent Soyluʹya şeker ikram ederek bir süre sohbet etti.