Alparslan Türkeşʹin 13. Ölüm Yıldönümü

Alparslan Türkeşʹin 13. Ölüm Yıldönümü
MHP KARAMAN İL BAŞKANI İSMET İLMİ HATİPOĞLU DA KONUYLA İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu, Ülkücü Hareketin Lideri Merhum Alparslan Türkeşʹin Ölümünün 13. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
İsmet Hatipoğlu Mesajında Türk milliyetçiliğinin efsanevi lideri Alparslan Türkeşʹi rahmetle yâd ediyoruz. dedi. 
Hatipoğlu; "Türk fikir hayatına 9 ışık doktrini sunan, bizlere ve Türk milletine yol göstererek siyasi hayata önemli katkılar sunan Türkeş, Türk milletine şunu vasiyeti etmiştir; ʹTürk devletinin yükselişi ve ihtişamını sağlamak, bunun içinde bütün milletle barış halinde yaşamak, herkesi ayrımsız sevmek, İslamiyetʹin ipine ihlâsla bağlanmaktır" diyerek sözlerine şöyle devam etti.
 
Türkeşʹin vefatının üzerinden geçen 13 yıla rağmen ona olan sevgilerinin hiçbir zaman azalmadığını aksine yaşanan siyasal olayların onu hep haklı çıkartmış olmasının, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna kendilerini daha da inandırdığını ve bağladığını ifade etti.
 
HATİPOĞLU, ʹʹMerhum Türkeş Bey, yaklaşık yarım yüzyıl önce, milletimizin yine bugünkü gibi ağır buhranlara boğuştuğu ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıkarak, muhteşem eserlere damgasını vurmuş gerçek bir dava adamıdırʹʹ dedi.
 
Türkeşʹi ʹʹYürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük aşkı uğruna, her türlü meşakkati göze alan ve yaşayan, çelikten iradesi ve sarsılmaz azmi hiçbir tereddüt belirtisi göstermeyen tam bir inanç timsaliʹʹ olarak niteleyen HATİPOĞLU, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
ʹʹYetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakârlığa, milleti için göreve hazır bir siyasal kadro olan MHP, Oʹnun en büyük eseridir. Bu eserlerle ne kadar övünsek azdır. Yüreği millet sevgisi ile çarpan cesur aydınlardan oluşan bir avuç mücadele adamının Oʹnun öncülüğünde başlattığı bu uzun yolculuk aşama aşama köklenerek bugün vazgeçilmez bir siyasal hareket haline gelmiştir. Türk milliyetçiliği yine Oʹnunla siyasallaşmaya başlamış ve milletimizin tertemiz vicdanında ve muhterem Türk ailelerinin gönlünde tutunabilmiştir. Türk milliyetçileri, Oʹnun liderliği ile kendilerine dayatılan sınırlı bir siyasal hareket alanını, yürekli ve akıllı bir siyasi mücadele ile bugüne kadar uzanan çizgide kırılma olmaksızın sürekli genişletmesini bilmişlerdir. Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk Milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki rahmetli liderimizin etkisi çok büyüktür.
 
ʹʹMerhum Türkeş beyi kaybımızdan buyana geçen 13 yıldan sonra da milliyetçi, ülkücü irade ve onu sevenleri buradadır, dimdik ve inançla ayaktadır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş Beyʹi ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Dedi.