AKP Reform Çalışmalarında Emekliler, İşçiler ve Öğrencilere Odaklanacak

AKP Reform Çalışmalarında Emekliler, İşçiler ve Öğrencilere Odaklanacak
AKP, 31 Mart seçimlerindeki yenilginin ardından reformları hayata geçirmek için emekliler, işçiler ve öğrenciler üzerinde odaklanacak.

Meclis’in temmuz sonunda tatile girmesi beklenirken, AKP teşkilatının vatandaşın önemli sorunları için; akademik düşünce kuruluşları, sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri ve vatandaşla istişareli çalışacağı belirtildi. Bakanlar, milletvekilleri, parti il teşkilatları, genel merkez yönetimi, MKYK üyeleri ve partide daha önce aktif görev almış kişilerin de saha raporları değerlendirilecek. Vatandaşın her isteği kaydedilecek. Ekonomik olarak vatandaşın durumunu iyileştirecek reformlar öncelikli olacak.

Türkiye’yi ekonomik olarak ileriye taşıyacak adımlar atılacak. Her yaş grubundan insanın sorunları belirlenecek. Emekli, işçi, kamu görevlisi, öğrenci, ev hanımı ve dezavantajlı gruplara yönelik reform çalışmaları öne çıkarılacak. Hukukun üstünlüğünü ve adaleti güçlendirecek reformlar ile Türkiye’nin ilerlemesini sağlayacak düzenlemeler de önceliklendirilecek.

Ticaret, sağlık, eğitim, aile, kültür-sanat, tarım ve hayvancılık, iş dünyası, spor, sanayi ve teknoloji, ulaştırma ve enerji gibi birçok temel alanda; mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı, iş kurma özgürlüğü, sermayenin serbest dolaşımı, şirketlerin hukuku, mülkiyet hukuku, rekabet politikası, finansal hizmetler, tüketici ve sağlık koruması, rekabetçilik ve kapsayıcılık, dijital dönüşüm ve medya, ekonomik ve parasal politika, sosyal politika ve istihdam, işletme ve sermaye politikası, bilim ve teknoloji, gümrük birliği, tarımsal uyum, tarım ve kırsal kalkınma, gıda güvenliği, bitki sağlığı, balıkçılık gibi alt başlıklarla reformlar yapılacak.

Reformların sürekliği için yeni bir sivil anayasa çalışmaları da hız kesmeden sürdürülecek. Toplumun her kesiminden geri bildirim alınacak ve muhalefet partilerinin desteği için istişareler devam edecek. Bu süreçte yapısal reformlar oluşturulacak.