Akademi 2023 Derneği Basın Toplantısı düzenledi.

Akademi 2023 Derneği Basın Toplantısı düzenledi.
Akademi 2023 Derneği Başkanı Ali Ekinci’nin Basın Toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Akademi 2023 Derneği çalışmalarını anlatmak için bu sabah basınla kahvaltıda buluştu. Dernek Başkanı Ali Ekinci çalışmları hakkında bilgi vererek, Bu çalışmanın kaçırlmaması gerektiğinin altını çizdi.
Ali Ekinci yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Pek kıymetli basın mensubu arkadaşlar, davetimize icabet edip katıldığınız için teşekkürlerimi sunarım. Biz Akademi 2023 Derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk yüz yılında dünyada lider ülke olma hedefi  yolunda , üzerimize düşen görev bağlamında derneğimize Akademi 2023 ismini verdik. Bu amaçta Türk dilinin başkenti ve Türkiye’nin nadide illerinden biri olan Karaman’ımızı , marka kent yapabilme gayretiyle yola çıktık. Buna paralel olarak sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in gösterdiği hedefler doğrultusunda ;

ihracatı ve üretimi yükselmiş, işsizlik oranı minimize olmuş , cari açığı olmayan , optimal nüfus oranına ulaşmış bir ülke düşüncemizle Karaman’ımızda maksimum fayda sağlayacak olan Avrupa Birliği hibe destekli projeleri hazırlama teknikleri ve yönetimi uygulamalı eğitim programını tertipleyerek bu yolda  ilk adımımızı atmış bulunmaktayız. Bu eğitim programının düzenlenmesinde bizlere katılımlarıyla güç veren KTSO, ESOB , SMMMO ve bizleri kırmayıp Karaman’ımızda bu eğitimi gerçekleştirecek olan AB Projeder’e de huzurlarınızda , şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum.

Eğitim 2 gün 24 saatte teorik ve pratik olmak üzere proje hazırlamaya – yönetmeye yönelik proje döngüsündeki püf noktalarının anlatılacağı ve uygulamalarının yapılacağı şekilde olup Eğitim, sadece eğiticinin ele alınan konuya ilişkin hususlara dair bilgi vermesi şeklinde değil, interaktif bir yapı içerisinde ve katılımcıların her an eğitimin içerisinde olmalarını gerektirecek bir formatta gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede eğitimin daha faydalı olması bakımından, katılımcıların da soru ve yorumları ile eğitime aktif olarak katılım sağlamaları beklenmektedir.

Bunun yanında eğitim sırasında, Avrupa Birliğine proje başvurusu yapılırken hazırlanması gereken en temel dokümanlardan olan ve projenin bir nevi şematik olarak özetini içeren “Mantıksal Çerçeve Matrisi”, bizzat katılımcıların kendileri tarafından grup çalışmalarında hazırlanacaktır.

        Bize göre eğitimin kazanımları; Öncelikle bir fikrin stratejik planlama ve analizlerle somut bir proje haline getirilmesinde kazanım sağlanacak. Eğitimlerde AB’nin kabul ettiği ya da etmediği projeler üzerinde uygulamalı çalışmalar yapılarak katılımcılar projelerdeki püf noktaları ve hataları birebir görme şansını yakalayacak.

Bu program sayesinde projelerin mantıksal ve teorik çerçevesini öğrenerek katılımcıların pratiğe dökmeleri sağlanacak. Ayrıca belediyelerin, özel kuruluşların, STK ve KOBİ’lerin AB Projeleri hakkındaki farkındalıkları artırılarak nitelikli elemanlara kavuşmaları sağlanacak. Böylelikle hibe ve finans kaynaklarında daha akılcı yöntemlerle faydalanma şansını yakalamış olacaklar.

Türkiye – AB müzakereleri sırasında Mali İşbirliği süreci, bu süreçte devam eden proje finansman kaynakları, AB formatına uygun proje hazırlama becerilerini geliştirmek isteyen kişi ve kuruluşlar (Kamu Kuruluşları STK, dernekler, vakıflar, meslek kuruluşları, KOBİ’ler ve özel sektör kuruluşları vb.) eğitime katılabilirler.

Eğitim Sonunda Katılımcılara AB Proje döngüsünde yeterliliğinizi belgeleyecek olan Türkçe ve İngilizce olmak üzere sertifika 2 adet kendilerine verilecektir.

Bu eğitime özellikle daha önce 2010 yılında yapılmış olan teorik eğitimi almış arkadaşların katılmasını özellikle tavsiye ediyorum.

25 Şubat 2012 cumartesi günü Hatuniye Parkʹta yapılan basın açıklaması kahvaltı toplantısına katkılarından dolayı ÖZ-FA Kurumsal Satış Danışmanlığıʹna teşekkür ederim.