AK Partinin Yeni İl Başkanı Kim Olmalı?

AK Partinin Yeni İl Başkanı Kim Olmalı?
AK Parti İl Kongresi yaklaşıyor, karamaninsesi.com teşkilatın nabzını ölçüyor.
Siyasetin dengelerini belirleyen Ak Parti’nin il kongresinde ne olacağı herkes tarafından merak konusu oldu. Bir yandan Mevlüt Akgün’cüler diğer yandan Lütfi Elvan’cılar.
Her iki vekilin arasında bir dargınlık olmasa da tatlı bir yarış gizliden gizliye devam ediyor.

Lütfi Elvan cephesi hemen hemen netleşti. Şimdi ki il başkanı Süleyman Atik, Lütfi Elvan’ın desteğini arkasına alarak adaylığını kesin olarak açıkladı. Yalnız Süleyman Atik’in genel Merkezden ismi gelmeme sıkıntısı var. Nedeni ise Genel Merkez İl Başkanlarının en az Lise mezunu olması gerektiğini belirtiyor, Süleyman Atik’in diplomasının “İlköğretim” eski adıyla “Ortaokul” olması bir sıkıntı olarak görülüyor. 

Diyeceksiniz ki Madem Lise Mezunu değildi de bu adam nasıl 3 yıl il başkanlığı yaptı?
Cevap: Önceki Kongrede Genel Merkez zaten Süleyman Atik ismini değil Yusuf Bayraktar’ı aday olarak çıkarmıştı. Yusuf Bayraktar MHP kökenli kişileri yönetime yazınca AKP teşkilatı buna tepki olarak Süleyman Atik’e destek vermişti. 

Peki, Süleyman Atik İsmi çıkmazsa?

Eğer Süleyman Atik ismi çıkmazsa “B” Planı devreye giriyor.  B Planın merkezinde ise eski İl Başkanı Yücel Yüksel ismi yatıyor. Süleyman Atik ismi çıkmazsa Yücel Yüksel, Lütfi Elvan kesiminin adayı olacak. Diğer yandan da Merkez İlçe Kongresinde aday olup kazanamayan Kasım Özel’in de Süleyman Atik ve Yücel Yüksel için çalıştığı ve Eski Belediye Başkan Yardımcısı Caner Eker’in de bu oluşuma destek verdiği gelen duyumlar arasında. 

Mevlüt Akgün Tarafında Neler oluyor?

Mevlüt Akgün tarafında ise henüz net bir isim ortaya çıkmadı. Çok Büyük bir Teşkilat ve Delege listesine sahip olan Mevlüt Akgün kesiminde görüşmeler ve istişareler devam ediyor. Şu aralar Eski Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Genel Meclis üyesi Kerim Dereli ve Eski Gençlik Kolları Başkanı Keramettin Özden ismi geçiyor. 
Mevlüt Akgün Tarafında A,B,C planı yok! Tek bir isim ortaya çıkarılacak ve tek vücut şeklinde çalışılacağı gelen duyumlar arasında. İsmi geçen her üç adayın söylediklerine göre kırgınlık ve dargınlığın olmayacağını AK Parti ve Karaman için çalışılacağı vurgusu yapılıyor. 

Peki, Vatandaş Ne Diyor?

Bütün bu konuşmalar, kulisler, istişareler hesaplar kitaplar hepsini bir kenara bırakıp esas önemli olan vatandaşın ne dediğidir. 
Acaba vatandaş 3 yıllık Süleyman Atik yönetiminden sıkıldı mı? Veya Memnun mu? 
Değişik yüzleri bekliyor mu? 

Karaman’da Ak Parti teşkilatını Mevlüt Akgün ile birlikte kuran Karaman’ın 5 yıl Belediye Başkanlığını yapmış ve teşkilat yapısını çok iyi bilen, her alanda büyük tecrübeler yaşamış olan ve tarafsızlığıyla bilinen Ali Kantürk ismi bütünleyici ve ortak isim olabilir mi?

İşte bu sorulara dayanarak bir anket oluşturuyoruz!..

Siz vatandaş olarak kimi Ak Parti İl Başkanı olarak görmek istersiniz?

NOT: Ankete Katılmak İçin Sağ Tarafta ki Anket Motorunu Kullanınız