AK PARTİ VEKİLİ KONYA ŞEKERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

AK PARTİ VEKİLİ KONYA ŞEKERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Özelleştirmeye en iyi Örnek Konya Şekerdir
Konya Şeker’i örnek gösterdi
 
Devletin elinde bulunan şeker fabrikalarının özelleştirme haberlerinin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte Pankobirlik ve Konya Şeker’i devre dışı bırakmak isteyen ve özelleştirmelere katılmasını istemeyen bazı “şer” güçlerinin ittifak yaparak sahneye koymak istedikleri “ayak” oyunlarına en güzel cevap AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı’dan geldi.
 
Bilindiği üzere Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin gündeme geldiği ilk günden bu yana Pankobirlik ve Konya Şeker’in tüm şeker fabrikalarına talip olduğunu söylemiş ve “Bedava istemiyoruz, değeri neyse biz alalım. Et Balık ve SEK benzeri bir özelleştirmeden yana değiliz. Çalışanın, üretenin ve sanayicisinin de içinde olduğu bir özelleştirme istiyoruz” demişti.  Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin gündeme gelmesi sonucu yalan ve iftira dolu haberlerle Pankobirlik ve Konya Şeker’i yıpratmak isteyenlerin ortaya çıktığı bir dönemde AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Komisyon Başkanı Fındıklı’nın özelleştirmeye Konya Şeker’i örnek gösteren açıklaması, “şer” güçlerinin fitne-fesat kokan ayak oyunlarını bozmaya yönelik bir açıklama olarak değerlendirildi.
Özelleştirmelerin gündeme geldiği böylesine bir ortamda, memleketi Malatya’da bir değerlendirmede bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, “özelleştirmekten korkmuyoruz” diyerek, özelleştirilen şeker fabrikaları arasında en iyi örneği Konya Şeker’in oluşturduğunu söyledi.
Şeker Fabrikası özelleştirilecek haberleriyle sarsılan Malatya’da bir değerlendirme yapan AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, “Bizleri eleştirenler neden Konya Şeker gibi canlı örnekleri görmüyorlar” dedi. Fındıklı değerlendirmesinde, özelleştirme sonrası büyük başarı gösteren ve İSO’nun ekonomik büyüklük değerlendirmesinde Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi devi arasında 34. sıraya yerleşen Konya Şeker’in, özelleştirmeye en güzel örnek teşkil ettiğini anlattı.
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değinen Fındıklı, ülkenin serbest piyasa ekonomisine alışması gerektiğini, devletin ekonomiden sıyrıldığını, denetleyici ve düzenleyici bir konuma gerilediğini aktaran TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı şöyle konuştu;
“Hükümet olarak, üretim, dağıtım, ticaret ayağını tamamen özel sektöre bırakması gerektiğine inanıyoruz. Bu geçiş bazen sancılı, bazen de inatlaşarak olacaktır. Şeker Fabrikasında da bu süreç işlemektedir. Ancak, hükümet olarak özelleştirmekten korkmuyor, çekinmiyoruz. Özelleştirilme ekonomik literatürde kaçınılmaz bir hal aldı.
Konya Şeker özelleştirmeye en güzel örnek teşkil etmektedir. Bizleri eleştirenler neden Konya Şeker gibi canlı örnekleri görmüyorlar.
Özelleştirmede, tüketicinin üzerindeki faturalar da alınmaktadır. Özelleştirme sistemi aslında, tüketiciye de üreticiye de avantajlı ortam sağlamaktadır. Bazı siyasi çevre her zaman rahatsız olmuştur, bir noktaya kadar anlıyorum, çatlak ve kulak tırmalayan sesler mutlaka çıkacaktır, ancak yıllardır bekledik de elimize ne geçti. Biz özelleştirmekten korkmuyoruz, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti arpalıkların peşine düşmemelidir, özelleştirmeyle devlete itibar kazandıracağız.”