Aile Destek Ödemesinde Karar Alındı! Artık Ödeme Yapılacak Mı?

Aile Destek Ödemesinde Karar Alındı! Artık Ödeme Yapılacak Mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi çerçevesinde ilerleyen süreçlerde ödemeler yapılıp yapmayacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri iletmişti. Haziran ayının ilk günlerinde aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından ödemelerin detayları merak konusu olurken, ödemelerin bitip bitmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, temmuz ayı itibariyle aile destek paketi ödemelerinin sona erip ermeyeceği ve aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı haziran ayının ortalarında araştırılan konular arasında yer alıyor.

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre aile destek paketi ödemeleri temmuz ayı itibariyle tamamlanacak. Haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında iletilmesinin ardından programın sona ereceği düşünülürken, sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Aile destek paketi ödemeleri geçtiğimiz yıl sona erecekti ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu sosyal yardımların bir yıl daha verileceğini belirtti. Bu yıl da benzer bir karar alınması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirebilir.

2024/03/15/destek-turk-lirasi.jpg

Aile Destek Ödemesine Zam Gelecek Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında aile destek paketi ödemelerini tamamlaması beklenirken, sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zam yapılacak olması nedeniyle aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapılmıştı ancak aile destek paketi ödemelerinde artışa gidilmemişti. Temmuz ayında aile destek paketi ödemelerinin tamamlanacağı düşünüldüğü için herhangi bir artış beklentisi bulunmuyor. Aile destek paketi ödemelerine ilişkin yeni kararlar alınması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.