Aile Bakanlığı’ndan Tüm Sosyal Yardım Alanlara 3 Bin TL Bayram Desteği! Bakan Göktaş Resmen Açıkladı!

Aile Bakanlığı’ndan Tüm Sosyal Yardım Alanlara 3 Bin TL Bayram Desteği! Bakan Göktaş Resmen Açıkladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı kapsamında ödenecek 3 bin TL ikramiyeden sosyal yardım alan hak sahiplerinin de faydalanacağını açıkladı. Peki, kimler bayram ikramiyesi alacak? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin ekonomik ve sosyal bakımdan ekonomik refahını artırmaya devam ediyor. Bakanlık, ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal yardım ödemesi kapsamında her ay veya iki ayda bir para yardımı yaparken, Kurban Bayramı kapsamında da hak sahiplerine müjdeli bir haber verdi.

Buna göre, dün emeklilerin hesabına yatmaya başlayan bayram ikramiyelerinden sosyal yardım alan hak sahipleri de faydalanacak. Böylece, bu kişilere de 3 bin TL bayram ikramiyesi yatacak.

Bayram ikramiyesinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanında dul ve yetim aylığı ve yaşlılık parası alan hak sahipleri, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da faydalanacak.

parazamlira-1475999-removebg-preview.png

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

4A (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran’da

4B (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran’da

4C (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran’da hesaplara yatacak.

Bu kapsamda, bakanlığın sosyal yardım ödemelerinden faydalanan hak sahipleri de benzer tarihlerde bayram ikramiyelerini almış olacak.