Aile Bakanlığı’ndan Öğrencilere 5 Bin TL Bayram Yardımı! Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak!

Aile Bakanlığı’ndan Öğrencilere 5 Bin TL Bayram Yardımı! Bayramdan Önce Hesaplara Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta engelliler ve yaşlılar olmak üzere birçok ihtiyaç sahibine sosyal destek ödemesi yaparken, bir ödemenin de öğrencilere yapılacağını açıkladı. İşte öğrencilere yapılacak yardım ödemesinin detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara ve sosyal bakımdan ihtiyaç sahiplerine yardım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yaşlı ve engellilere her ay düzenli olarak maaş yatıran bakanlık, şimdi de yeni yardım ödemesi kapsamında öğrencilere ekonomik destek sağlayacağını paylaştı.

Bu kapsamda, bakanlık, şehir dışında eğitim gören öğrencilere toplam 5 bin TL sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. Ulaşım desteği olarak bilinen bu destekle Kurban Bayramı öncesinde ailesinin yanına dönmek isteyen öğrencilerin yol masrafları karşılanacak.

Bu doğrultuda, ulaşım desteği yılda iki defa gidiş ve iki defa dönüş olacak şekilde öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. Böylece, memleketine dönüş yapmak isteyen öğrencilerin ulaşım masrafları bakanlık tarafından karşılanmış olacak. Bu kapsamda, devletin öğrenciye sunduğu destek ödemesi 5 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, tek yön biletin üst limiti ise 1.250 lira oldu.

2.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ulaşım desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin bazı şartlara uyması gerektiğini açıkladı. Buna göre öğrencilerin,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

18 yaşından büyük olması,

Başka bir şehirde eğitim alıyor olması gerekiyor.

Şartları sağlayan öğrenciler, e-Devlet sisteminden başvuru yaparak bakanlığın sağladığı ulaşım desteğinden yararlanabilecek.