Aile Bakanlığı’ndan 1.600 TL Yeni Sosyal Yardım Müjdesi! 12 Ay Boyunca Ödenecek!

Aile Bakanlığı’ndan 1.600 TL Yeni Sosyal Yardım Müjdesi! 12 Ay Boyunca Ödenecek!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım yaparak bu kişileri ekonomik anlamda desteklemeye devam ediyor. Bakanlık, bu kapsamda 1.600 TL’lik bir destek ödemesi daha yapacak. İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine düzenli sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bakanlık, bu ödemeler aracılığıyla dar gelirlileri ekonomik refaha ulaştırmaya çalışıyor. Bu doğrultuda, engelli, yaşlı ve çocuklu bireyler başta olmak üzere ekonomik ve sosyal olarak dezavantajlı bireylere maddi yardım sağlıyor.

Yeni bir sosyal yardım ödemesi daha başlatan bakanlık, vatani görevini yerine getirmek için ailesinden ayrılan bireylerin ailelerine yardım ödemesi yapıyor. 3294 sayılı kanun doğrultusunda yapılan bu yardım, askerliğini yapan kişinin askerlik süresi boyunca devam ediyor.

653b6f4e4e3fe110c0cd9dd0.webp

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bu kişiler eğer evliyse eşine, bekarsa anne veya babasına sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Ailesinden biri askere gittiği için bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar, yalnızca kimlik kartıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) bizzat giderek başvurularını yapabiliyor.

Asker destek ödemesi her ay için ayrı ayrı hesaplanıp ödemeler iki ayda bir yapılıyor. Aylık 800 lira, iki ayda bir 1.600 lira düzenli olarak yapılan nakit destek ödemesinden tüm asker aileleri yararlanabiliyor. Bu sosyal yardım ödemesi, iki ayda bir ödeniyor ve bir yıl süresince kesintisiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine veriliyor.