Aile Bakanlığı ve PTT’den 7 Bin 608 TL Yardım 2024! Pazartesi Hesaplara Yatacak!

Aile Bakanlığı ve PTT’den 7 Bin 608 TL Yardım 2024! Pazartesi Hesaplara Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin ekonomik refahını artırmayı hedefliyor. Bakanlık, bir sosyal yardım projesi kapsamında hak sahiplerine 7 bin 608 TL ödeme yapacak. İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve yardıma muhtaç vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri doğrultusunda maddi yardımlar yapıyor. Engelli, yaşlı ve çocuk sahibi vatandaşlar başta olmak üzere toplumun her kesiminden bireylere yapılan bu yardımlar, hak sahiplerini ekonomik olarak kalkındırmayı amaçlıyor.

Bakanlık, bu kapsamda, hak sahibi vatandaşlara 7 bin 608 TL tutarında evde bakım maaşı ödemesi de yapıyor. Evde bakım aylığının hangi tarihte hesaplara yatacağına ilişkin bakanlıktan resmi bir açıklama gelmese de 15-31 Mayıs tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Öte yandan, ödemelerin hesaplara yatması durumunda vatandaşlar SMS ile bilgilendiriliyor. Ayrıca, söz konusu ödeme programıyla ilgili bilgi almak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebiliyor.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

EVDE BAKIM YARDIMI ZAMLANACAK MI?

Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin gelecek hafta itibariyle başlaması beklenirken, evde bakım maaşından yararlanan hak sahipleri, evde bakım maaşına zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım parasına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli maaşlarına, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerine son olarak memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplama sonucunca zam yapmıştı.

Bu kapsamda, sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın oranda yükselirken, temmuz ayında da destek ödemelerinde memur maaş katsayısına göre zamlanacağı öngörülüyor. Bu durumda, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde TÜİK tarafından paylaşılmasından sonra 6 aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammı netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da memur maaş katsayısının belli olmasının ardından sosyal yardımlardaki artışlara dair açıklamalarda bulunacak.