Aile Bakanlığı ve PTT’den 5 Bin 330 TL Mayıs Ayı Yardımı 2024! Başvuranların Hesaplarına Yatacak!

Aile Bakanlığı ve PTT’den 5 Bin 330 TL Mayıs Ayı Yardımı 2024! Başvuranların Hesaplarına Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşları ekonomik olarak desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, hak sahiplerine sosyal ve ekonomik destek yapılıyor. Peki, başvuru şartları neler? İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta yaşlı, engelli, dul ve çocuk sahibi bireyler olmak üzere maddi zorluk yaşayan ve kendi kendine yetemeyen ihtiyaç sahiplerini ekonomik olarak kalkındırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, bu kişilere sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Başvuru şartlarını sağlayan dar gelirli vatandaşlar, yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla beraber her ay düzenli olarak nakit desteği alıyor.

Bakanlık, bu kapsamda, sosyal ve ekonomik destek (SED) olarak adlandırdığı sosyal destek ödemeleri de yapıyor. Bu ödemeler doğrultusunda, hak sahiplerinin hesaplarına her ay 5 bin 330 TL yatıyor. Hak sahipleri, ödemeleri hesaplarından çekebildiği gibi en yakın PTT şubelerinden de alabiliyor.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeler için belirli şartlar sunuyor ve bu şartları sağlayan vatandaşlara her ay ödeme yaparak halkın ekonomik refahında önemli bir rol oynuyor. Peki, SED ödemelerinden kimler yararlanabilir, şartlar neler? İşte cevabı…

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Bu şartları sağlayanlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak veya en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapabiliyor. Başvurular için dilekçe, T.C. kimlik kartı ve gerektiğinde sağlık raporuyla öğrenci belgesi gerekiyor.