Aile Bakanlığı ve PTT’den 1.600 TL Bayram Yardımı 2024!

Aile Bakanlığı ve PTT’den 1.600 TL Bayram Yardımı 2024!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 1.600 TL’lik bir yardım daha yapılacak. Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilecek? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal ve ekonomik bakımdan ihtiyaç sahiplerine maddi yardım yaparak bu kişileri ekonomik olarak kalkındırmayı hedefliyor. Bakanlık, bu kapsamda, başta yaşlı ve engelli bireylerle çocuklu aileler olmak üzere her kesimden insana yardım ediyor.

Son olarak, yeni bir destek programı kapsamında “Muhtaç Asker Ailesi Yardımı” adı altında vatani görevini yerine getiren kişilerin ailesine de yardım ödemesi yapıyor. Askere giden kişi evliyse, yardımdan resmi nikâhlı eşi yararlanabiliyor. Fakat, askere giden kişi bekarsa öncelikli olarak askerin annesi başvuru yapabiliyor. Anne hayatta olmaması durumunda ise baba başvuru yapabiliyor.

2022 sayılı Kanuna göre yaşlılık ve engelli maaşı alan ve eşi/oğlu askerde olan vatandaşlar, ayrıca bu yardım programından da Vakıf Mütevelli Heyetince muhtaçlık kararı verilmesi kaydıyla faydalanabiliyor.

Söz konusu yardım programına başvurmak için kimlik kartı yeterli olurken, başka herhangi bir belge talep edilmiyor.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

ÖDEME TUTARI NE KADAR?

Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında aylık 800 lira olmak üzere 2 ayda bir 1600 liralık düzenli ödeme hak sahiplerinin PTT’deki hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler, her ayın 15’inden sonra hesaplara yatarken, gelecek ay Kurban Bayramı nedeniyle erken bir tarihte ödenmesi bekleniyor.

Söz konusu yardım ödemesi, kişinin askerlik süresince devam ediyor ve en fazla 12 ay boyunca devam ediyor.