Aile Bakanlığı ve PTT 7 Bin 608 TL Yeni Yardım Ödemesi 2024! Bugün Hesaplara Yatacak!

Aile Bakanlığı ve PTT 7 Bin 608 TL Yeni Yardım Ödemesi 2024! Bugün Hesaplara Yatacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine 7 bin 608 TL ödeme yapılacak. Peki, bu ödemenin detayları neler? İşte merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik, sosyal, toplumsal ve fiziksel bakımdan dezavantajlı bireylerin yanında olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, yaşlı, engelli, dul ve çocuk sahibi bireyler başta olmak üzere ekonomik olarak yardıma ihtiyaç duyan her kesime ekonomik yardım yapılarak bu kesimin ekonomik refahının artırılması amaçlanıyor.

Bakanlık, bu kapsamda yine dar gelirlilere 7 bin 608 TL’lik sosyal yardım ödemesi yapıyor. Evde bakım maaşı olarak bilinen bu destek, evde bakıma muhtaç bireylere bakmakla yükümlü olanlara ödeniyor. Bu kapsamda, başvurular e-Devlet sisteminden ve aynı zamanda, en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılabiliyor.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Evde bakım maaşı, her ay düzenli olarak ödenen desteklerden biri olarak biliniyor. Ocak ayındaki zammın ardından 7 bin 608 lira olarak belirlenen bu destek için mayıs ayı ödeme tarihleri merak ediliyor. Her ayın ikinci yarısında hesaplara aktarılan ödemelerin, olumsuz bir durum olmadığı sürece yine aynı tarihlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Evde bakım maaşının mayıs ödemeleri, ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak. Ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmasının yanı sıra, en yakın PTT şubesinden de alınabilecek.

Öte yandan, bu desteğin temmuz ayında zamlanması bekleniyor. En son ocak ayında memur maaş katsayısına endeksli olarak ödemeler zamlanmıştı ve temmuzda da benzer bir uygulama bekleniyor.

Ocak ayında evde bakım yardımına yüzde 50’ye yakın zam yapılırken, haziranda açıklanacak enflasyon rakamlarına göre temmuz ayı başında zam oranları belirlenecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu hesaplamaların ardından sosyal yardımlardaki artış oranını kamuoyuna duyuracak.