Aile Bakanlığı SOSYAL YARDIMI Bugün Verdi! Bayram Öncesi Büyük Müjde

Aile Bakanlığı SOSYAL YARDIMI Bugün Verdi! Bayram Öncesi Büyük Müjde
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayram’ına sayılı saatler kala destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kurban Bayramı dolayısıyla aile destek paketi ödemelerini, yaşlı engelli aylıklarını, evde bakım maaşını, aile ve gençlik fonunu erken tarihlerde sağlamasının ardından, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar da ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmeye başladılar. Bu kapsamda, önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15-20 Haziran tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması beklenirken, Kurban Bayramı öncesinde ödemelerin yapılmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirildi.

SED Yardımı 2024 Haziran Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara 887 milyon TL iletti. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde düşük gelirli hanelerde bulunan çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amaçlanırken, haziran ayı ödemelerinin tamamlanmasının ardından bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Aile odaklı sosyal hizmet modellerimizle çocukların aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösteriyoruz. Bu amaçla sağladığımız Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programımız kapsamında, Haziran ayına ilişkin toplam 887 milyon TL ödeme gerçekleştiriyoruz’’ denildi.

aile-bakanligi-destegi-001.jpg

SED Yardımı Ne Kadar Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlara ortalama 5330 TL iletmesinin ardından önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek olan artış miktarı da merak konusu oldu. Haziran ayı ödemelerinin sağlamasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesine, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara zam yapılacak. Destek ödemelerinin hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak olması dolayısıyla memur maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin edildiği için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de yüzde 20’ye yakın oranda yükselmesi bekleniyor.