Aile Bakanı Göktaş Resmen Açıkladı! Sosyal Yardım Ödemeleri Sona Eriyor!

Aile Bakanı Göktaş Resmen Açıkladı! Sosyal Yardım Ödemeleri Sona Eriyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine her düzenli olarak ödediği Aile Destek Programı’nın sona ereceği öğrenildi. Peki, bakanlık konuyla ilgili hangi açıklamayı yaptı? İşte merak edilenler…

Türkiye’deki yoksul ve dar gelirli yüzbinlerce vatandaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı sosyal destek ödemelerinden yararlanıyor. Başta yaşlılar ve engelliler olmak üzere ekonomik ve sosyal bakımdan ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar, bakanlığın sağladığı yardım ödemeleriyle ekonomik anlamda rahatlıyor.

Bakanlık, şartları sağlayan hak sahiplerine her ay düzenli ödemeler yaparken, bu ödemelerden biri olan Aile Destek Programı’nın sona ereceği belirtildi. Bakanlık, söz konusu sosyal yardım ödemesinin bu yıl temmuz ayında hak sahiplerinin hesabına son kez yatırılmasının ardından sona ereceğini açıkladı.

thumbs-b-c-66c477064e0acae5788b2c8fe28d2770.webp

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“850 ile 1.250-lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.”

Öte yandan, Aile Destek Programı’nın ödeme tutarlarının neye göre belirlendiği merak ediliyor. Ödemeler hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Bu kapsamda, 450 lira ve altı gelire sahip olanlar 1.250 lira alırken, 450 lira üzeri ve 911 lira altı olanlar 1.100 lira, 911 lira üzeri ve 1.372 lira altı olanlar 950 lira, 1.372 lira üzeri ve 5 bin 667 liradan az olanlar ise 850 lira ödeme alıyor.

Bakanlık, Aile Destek Programı kapsamında yapılan yardım ödemelerini her ayın 15’inden itibaren hesaplara yatırırken, 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle ödemelerin haziran ayında erkene alınması bekleniyor.