Ahmet Ertuğrul, Son Yapılan Zamları hatırlattı.

Ahmet Ertuğrul, Son Yapılan Zamları hatırlattı.
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, son yapılan zamların Arap Baharı ile alakasının olmadığını söyleyerek zamların geri alınmasını istedi.

 CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, AKP Hükümetinin son yatığı zamları Arap Baharı sebebiyle olduğunu iddia etmesi ile gerçeklerin hiç alakasının olmadığını söyledi.

Türkiye’nin Doğalgaz ihtiyacının çoğunu Rusya’dan almasına rağmen AKP Hükümeti %18,7 zam yaptığını belirten Ahmet Ertuğrul, “Biz Doğalgazı Rusya’dan alıyoruz. Bunun Arap baharı ile ne alakası var? Bu Hükümetin ülkeyi kötü idare etmesinden kaynaklanmaktadır.  AKP’nin yanlış politikalar sonucunda halkımızın sırtına yüklenen haksız ve insafsız akaryakıt, doğalgaz ve elektrik zamlarını protesto ediyor ve derhal geri alınmasını istiyoruz. ” Dedi. 

Ahmet Ertuğrul açıklamasının devamında şunları söyledi; “1 Nisan sabahından itibaren doğalgaz faturalarımız % 18,7; elektrik faturalarımız da % 9,3 zamlandı. Hepimizin bütçesi sarsıldı.

Hükümetin zamlarla ilgili açıklamaları adeta 1 Nisan şakası gibi

Zamları, iktidarın iradesi dışında oluşan dünyadaki siyasi belirsizliğe bağlı döviz ve petrol fiyatlarında ki yükselişler nedeniyle yapmışlar. O yüzden hak etmediğimiz halde dünyanın yükünü çekiyormuşuz. Bakalım öyle mi ?

AKP bundan önce Ekim 2011’de doğalgaza % 15 zam yapmıştır.

Türkiye’nin en büyük doğal gaz tedarikçisi Rusya’dır.

Geçen yılın Ekim ayından bu yılın Şubat ayına kadar Rusya’nın Almanya’ya sattığı doğalgazın TL cinsinden fiyatı artmamış, tam tersine TL’nin değer kazanmasına bağlı olarak düşmüştür.

Yani son doğalgaz zammının dünya fiyatlarıyla bir ilgisi yoktur. AKP doğalgaza % 18,7 gibi insafsız bir zammı Dünya fiyatı düşerken, yapmıştır. Yetmemiş bunu elektrik fiyatlarına da yansıtmıştır.

Başbakan ve AKP şunu itiraf etmelidir. “ Bu zamlar AKP’nin ekonomiyi kötü yönetmesinin vatandaşa çıkan faturasıdır.

AKP, sakın bağımsız Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu bu zammı istedi demesin. Onlar Başbakan Türkiye’ye ayak basmadan karar bile alamaz hale geldi. Bir gecede çıkan KHK’ lar Türkiye’de bağımsız düzenleyici denetleyici kurum bırakmadı.

2011’de Çin’den sonra en fazla biz büyüdük diye övünüyorsunuz. Ama bu büyümeyi Dünya’nın en yüksek 2. Cari açığı ile gerçekleştirdiğinizi söylemiyorsunuz.

Sizin yaptığınız ekonomiyi büyütmek değil, ekonomiyi şişirmek. El parası ile ekonomiyi şişirmenin sonu yoktur.

Türkiye dünyanın yükünü, değil sıcak parayla ekonomiyi şişirerek seçim kazanmaya çalışan AKP’nin hatalı politikalarının yükünü çekmektedir.

Diğer taraftan AKP’ye bakarsanız dünyanın en pahalı benzinini tüketmemizin nedeni de Arap Baharı ve İsrail-İran gerginliğidir. Sene başından bu yana benzine mazota yapılan zamlarda da hiç suçları yoktur.

Oysa petrolün fiyatı artıyorsa tüm dünya için artmaktadır. Türkiye’de Mart ayı itibariyle benzinin litresi 2 Euro iken, iç savaşın eşiğindeki komşumuz Suriye’de 0,85 Euro Gürcistan’da 1 Euro, Ermenistan’ da 0,96 Euro, Bulgaristan’da 1.31 Euro ve ekonomisi fiilen iflas eden Yunanistan’da 1.74 Euro’dur. Arap baharı bir tek bizi mi etkilemektedir?

Dünyanın en pahalı benzinini vatandaşımızın kullanmasının sebebi benzin pompalarının birer vergi dairesine dönüştüren hükümetin beceriksizliğidir.

Türkiye, 28 Avrupa ekonomisi içerisinde benzinde litre başına en fazla vergi alan birinci, motorinde ise üçüncü ekonomidir. Vatandaşın benzinde litre başına ödediği her 1 liranın 60 kuruşu devlete vergi olarak giderken, motorinde her 1 liranın 51 kuruşu devlete gitmektedir.

Diğer taraftan ABD Büyükelçisinin tek bir sözüyle İran’dan alınan ucuz petrolden vazgeçen AKP, kendi yetersizliğini millete fatura etmektedir.

Birde utanmadan “Vatandaşın alım gücü arttı. Vatandaşın geliri arttığı için fiyatlar artsa da pek önem arz etmiyor, gelirimiz arttığı için bu zamlar vatandaşa çok dokunmayacak.” Diyebiliyorlar.

Bunu diyen, zamları yapan Bakan… Vatandaşla dalga geçmekte sınır tanımıyor.

AKP’nin yanlış politikalar sonucunda halkımızın sırtına yüklenen haksız ve insafsız akaryakıt, doğalgaz ve elektrik zamlarını protesto ediyor ve derhal geri alınmasını istiyoruz.