AĞIZBOGAZʹDA OKUMA BAYRAMI

AĞIZBOGAZʹDA OKUMA BAYRAMI
13 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleşen Ağızboğaz ilköğretim okulu okuma bayramına protokolda katıldı.
    13 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleşen Ağızboğaz ilköğretim okulu okuma bayramına Valimiz Sayın Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekili Av. Mevlüt AKGÜN, Ayrancı Kaymakamı Ali KARAKAYA, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih BALDIZ, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel BÜYÜKKARCI ve daire amirleri  katıldı.
    Valimiz Sayın Süleyman KAHRAMAN ve beraberindeki heyet ilk olarak Ayrancı ilçesinde bulunan Sevgi Okuma Salonunu ziyaret ettiler. Burada İlçe Kaymakamı Ali KARAKAYA ve vatandaşlar tarafından karşılanan heyet daha sonra okuma salonunu gezerek incelemelerde bulundular ve yetkililerden bilgi aldılar.
     Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ve beraberindekiler daha sonra Ayrancı ilçesine bağlı Ağızboğaz köyüne gelerek Ağızboğaz ilköğretim okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Okuma Bayramı Şenliklerine katıldılar. Vali KAHRAMAN ve beraberindeki heyet köydeki vatandaşlarımız  tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandılar.
  Ağızbogaz İlköğretim Okulundaki program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ayrancı Kaymakamı Ali KARAKAYA’nın açılış konuşmasının ardından Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN; “Bugün bir bayram yaşıyoruz, belki de bayramların en güzeli okuma bayramını yaşıyoruz. Okuma olmayınca hiçbir şeyin olmayacağı malumunuz. Biliyorsunuz ki Kitabımızın ilk emri Oku. Yine Hz. Ali Efendimiz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyor, yani okumanın bu kadar önemli olduğunu belirtiyor. Buraya gelmeden önce ilçe merkezinde bir okuma salonunu ziyaret ettik. Böyle bir okuma salonunu belki üç beş sene önce ilçemizde hayal edemezdik. İlimizin her köşesinde çok güzel şeyler oluyor. Biz il olarak kalkınıyoruz, gelişiyoruz, çağ atlıyoruz. Biz aslında geleceğe yatırım yapıyoruz. Türkiye bütün dünya ülkeleri arasında sayılı bir yerde ise bunun temelinde eğitim-öğretimin ve okumanın olduğunu hiç unutmayalım. Sevgili öğrencilerimiz çok gayret göstermişler, çok güzel program hazırlamışlar. Böylesine anlamlı ve güzel bir program icra edilmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, okul müdürümüzü, milli eğitim müdürümüzü ve değerli kaymakamımızı tebrik ediyorum. İnşallah en kötü gününüzün böyle okuma bayramı gibi olmasını yürekten gönülden arzu ediyorum.” dedi.
    Konuşmaların ardından Ağızboğaz İlköğretim Okulu öğrencilerinin düzenlediği  Okuma Bayramı Şenliklerinde okumanın önemini belirten şiirler okunurken, öğrenciler tarafından tiyatro oyunları sergilendi. Protokol üyelerinin ve köylülerin büyük bir ilgiyle izlediği program halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.