Adaletsizlik ve Acı: Hatay'daki "Adalet Nöbeti"ne Polis Müdahale Etti

Adaletsizlik ve Acı: Hatay'daki "Adalet Nöbeti"ne Polis Müdahale Etti
Hatay'daki "Adalet Nöbeti"ne katılan depremzedelerin polis müdahalesi sonucu yaşananlar, acıları derinleştiriyor. Sema Olukpınar, adalet arayışında çaresizlik içinde.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde annesini, kız kardeşini, ağabeyi ve yeğenini kaybeden Döne Kaya ve diğer depremzedelerin Konur Sokak'taki İnsan Hakları Anıtı önündeki "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti. Aynı sitede yaşayan ve 9 yaşındaki oğlunu kaybeden anne Sema Olukpınar,"Hiç kimse gelmedi kurtarmaya. Ben annesi olarak hukuk mücadelesi veriyorum sokaklarda. Bu mudur Türkiye devletinin adaleti, bu mudur? Ben neden sokaklarda hukuk mücadelesi veriyorum, biri bana açıklasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı değil miyiz?" diyerek tepki gösterdi.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Fuat Koku Sitesi'nde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 65 kişi hayatını kaybetti. Sitede yaşayan Döne Kaya, annesi, kız kardeşi, abisi ve yeğenini kaybettikten sonra adil yargılama ve adalet talebiyle "Adalet Nöbeti"ni sürdürdüğü dördüncü haftasındaydı.

Polis Müdahale Etti

Adalet nöbetini Ankara Adliyesi'nde başlatan Kaya, Sıhhiye'deki adliye binası önünde adalet çağrısı yapmak için buluştu. Aynı sitede yaşayan ve depremde 9 yaşındaki oğlunu kaybeden anne Sema Olukpınar da yanındaydı. Ancak polis, Kaya ve Olukpınar'ı Anıt önünden uzaklaştırmak için müdahalede bulundu.

Polis, pankart taşıdıklarını belirtirken, Olukpınar oğlunun olduğu bir fotoğrafı göstererek,''Oğlumu kaybettim ben, ne pankartı? Sesim duyulsun istiyorum" şeklinde tepki gösterdi.

Anıtın önüne oturmak isteyen Olukpınar ve Kaya'ya polis izin vermedi ve ardından arbede yaşandı. Arbede sırasında düşen ve hayatını kaybedenlerin yakınlarından birine, polis,"Taşkınlık yapmayacaksın. Bizi engelleme, polisi engelleme" dedi.

Olukpınar, "Hiç kimse gelmedi kurtarmaya. Ben annesi olarak hukuk mücadelesi veriyorum sokaklarda. Bu mudur Türkiye devletinin adaleti, bu mudur? Ben neden sokaklarda hukuk mücadelesi veriyorum, biri bana açıklasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı değil miyiz? Biz ne yapıyoruz?" dedi.