ABD, Gazze'deki Geçici Limandan Yardım Taşıyor

ABD, Gazze'deki Geçici Limandan Yardım Taşıyor
ABD, Gazze'deki insani yardımları deniz yoluyla ulaştırmak için kurulan geçici limandan yardım taşımaya başladı.

Gazze'de bulunan ve hükümete bağlı Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre ABD'nin yapacağı geçici limanın yarardan çok zarar sağlayacağına vurgu yapıldı.

Gazze hükümeti tarafından yapılan açıklamada,"ABD yönetimi, limanın kuruluş amacının 'Gazze'deki Filistin halkına insani yardım ve gıda ulaştırmak' olduğunu söyleyerek çirkin yüzünü güzelleştirmeye ve medeni görünmeye çalışıyor" şeklinde açıklamada bulunuldu.

İSrail Destekçisi Abd'nin Liman Yapması Şüphe Uyandırdı

Gazze'de binlerce kadın ve çocuğun hayatını kaybetmesine göz yuman ve yapılan soykırıma rağmen İsrail'e silah desteği ve koruma sağlayan ABD yönetiminin, liman kurma niyetine "şüpheyle bakıldığı" ifade edilen açıklamada, Gazze'deki sınır kapılarının tamamının hemen açılması ve yakıt dahil insani yardımın girişine izin verilmesi çağrısında bulunuldu.

''Filistin Halkının Aç Bırakılmasının Sorumlusu ABD'dir''

Gazze'deki Filistin halkına yönelik uygulanan "aç bırakma" politikasının tamamen ABD tarafından sorumluluğunun vurgulandığı ifade edildi.

Tüm ülkelere, uluslararası kurum ve kuruluşlara, "soykırım savaşını ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e ve ABD yönetimine fiili ve gerçek baskı uygulamaları" çağrısında bulunulurken, İsrail'in müttefiklerinden de "sivilleri, çocukları ve kadınları öldürmek için kullanılan ölümcül silah tedarikini durdurmaları" istendi.

Abd Geçici Liman İnşası Yapacağını Duyurmuştu

ABD Savunma Bakanlığı, 8 Mayıs'ta, insani yardımları deniz yoluyla Gazze'ye ulaştırmak amacıyla kurulması planlanan geçici limanın inşasının tamamlandığını duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ABD tarafından inşa edilen geçici limandan yardımın taşınmaya başlandığını bildirdi.