Zühtü Sever Aday adayı oldu

Zühtü Sever Aday adayı oldu
AK Parti Karaman Belediye Başkan adaylığına Zühtü Sever’de dahil oldu.
Eski Gazeteci Zühtü Sever Karaman Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Karaman’ın Bozkandak köyünde doğan Zühtü Sever uzun süre Yeni Şafak gazetesinde Avrupa Halkla İlişkiler sorumlusu ve Kanal7 televizyonunda Özel Kalem Müdürlüğü yapan Zühtü Sever Karaman’a hizmet etmek için kolları sıvadı.
 
Dün Akşam Gazetecilerle bir araya gelen Zühtü Sever neden aday olduğu hakkında bilgiler verdi. Seçildiği takdirde işi ehline vereceğini özellikle belirten Zühtü Sever; “ Yıllardır gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında birçok alanda faaliyet gösteren bir kardeşiniz ve hemşeriniz olarak bilgi ve birikimimizi Karaman için kullanmamız gerektiğini düşündüğümüz için yola çıktık. Dünya’nın birçok şehirlerine gittik oralarda araştırmalar yaptık İnşallah Avrupa kalitesinde Karaman’ı halkımıza sunacağız.” Dedi.
 
Aday adaylığı sürecinde Karaman halkından destek beklediğini söyleyen Zühtü Sever; “ Aralık ayına kadar Genel Merkezimiz gerekli araştırmaları yapacak ve aziz halkımızı dinleyecek İnşallah hemşerilerimden destek bekliyorum.” Dedi.
 
ZÜHTÜ SEVER KİMDİR?
1970 yılında Karaman'da doğdu. 1981-88 yıllari arasında Karaman İmam Hatip Lisesinde okudu. 1989-92 yılları arasında Pakistan Karachi Abu Bakr Islamic University ve 1992-98 yılları arasında Mısır Kahire Al-Azhar Üniversitesi, İslam Hukuku Bölümü'nden mezun olarak eğitim hayatını tamamladı. Almanya İHH Yardım Teşkilatı Halkla İlişkiler Müdürü, Afrika Sorumlusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Yeni Şafak Avrupa Halkla İlişkiler Sorumlusu. Kanal 7 Tv Özel Kalem Müdürü ve Halkla İlişkiler Sorumlusu, Islamic Relief Yardım Teşkilatı Almanya Hessen Bölge Sorumlusu, Ceren Gıda GMBH firmasının Genel Müdürlüğü yaparak iş hayatında büyük başarılar gösteren SEVER, halen kendine ait "Ulaşım ve Sağlık Turizmi" firmalarında çalışmakta. İyi derecede Arapça, Almanca ve İngilizce bilen SEVER, yardıma muhtaç 50'ye yakın ülkede yardım faaliyetlerini bizzat organize edip takiplerini yine kendisi yaptı. Bu kapsamda; okullar yapıldı, su kuyuları açldi, yoksul insanlara evler yapıldı, milyonlarca insana gıda yardımında bulunuldu. Tüm bu faaliyetler de insanlara ve özelikle o ülkenin yetkililerine yardımın Türk insanından ve Türkiye'den geldiğini bunu da karşiılık beklemeksizin yaptığın anlattı. Zühtü SEVER, evli ve 2 çocuk babasıdır.