Ziraat Odası Rekabet Kurumu’na Başvuruda Bulundu

Ziraat Odası Rekabet Kurumu’na Başvuruda Bulundu
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram "Iskarta Elma Alımı İle İlgili Üreticilerimizin Hakkını Korumak İçin Rekabet Kurumu’na Başvuruda Bulunduk"

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada; “İlimizde Elma hasadının hızla devam ettiği şu günlerde hasadın başlaması, hasat sezonunun gelmesiyle birlikte ıskarta elma alımları da başlamış olup, kötü giden iklim şartlarının etkisiyle ıskarta elma miktarı İlimizde bu sene fazlasıyla artmıştır.
Sezon başında kilosu 50- 55 kuruştan başlayıp, 70-75 kuruşa kadar fiyat açıklayıp alım yapan firmalara,Türkiye ve Karaman piyasasına hakim olan söz sahibi büyük şirketlerin müdahalesiyle 50-55 kuruşa sabitlenmiş, yüksek fiyattan alım yapmak isteyen diğer firma ve tüccarlara baskı yapılarak alım yapılmasına engel oldukları ile ilgili duyumlar almaktayız.”dedi.
Mehmet Bayram; “Ziraat Odası olarak “ Kanunumuzda yazılı esaslar uyarınca çiftçilik mesleğinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, çiftçilikle iştigal edenlerin meslekî hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulan, meslek kuruluşuyuz.

Yaşanan Covid- 19 nedeniyle ülkemizdeki yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı girdi maliyetlerinin artması ile çok zor bir üretim sezonu geçiren elma üreticilerimizin mağduriyetinin önlenmesi için Rekabet Kurumuna müracaatımızı yaptık. Rekabeti bozucu-kısıtlayıcı ve mal-hizmet piyasalarının serbest ve sağlıklı rekabet ortamını ihlal edici ve kurumumuzun görevleri arasında bir durumun tespiti halinde gereken işlemlerin yapılması konusunda görüş istedik.” açıklamasında bulundu.