Zigana Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu

Zigana Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu
Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerden biri olan bin 800 metre rakımlı Zigana Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışının ardından zorlu yolda trafik akışı güçleşirken, Karayolları ekipleri yağışının başlamasının hemen ardından yolda tuzlama ve temizleme işlemi gerçekleştiriyor. Zaman zaman ani bastıran tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, genel anlamda karayolunda bir problem bulunmuyor.
Yağışın ardından çok sayıda vatandaş ise otomobilini yolun kenarına çekerek Zigana Geçidi'nin eşsiz manzarası eşliğinde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.
Bölgede dinlenme tesisi işleten Adnan Aydın, sabah 06.00’da başlayan yağışın yoğun bir şekilde devam ettiğini ve 10 santimetreyi aştığını söyledi. Zigana Dağı için bundan sonra kış mevsimi sonuna kadar kar yağışının devam edeceğini, bu durumun Kasım ayında olunması nedeniyle normal olduğunu belirten Aydın, havanın da soğuduğunu söyledi. Aydın, “Karayolunda çok sıkıntı yok şuanda ama yine de sürücülerimiz dikkatli olsunlar. Kar tipi lastiklerini taksınlar” dedi.