Zaman Ali Kantürk'ü haklı çıkardı

Zaman Ali Kantürk'ü haklı çıkardı
Karaman’ın eski Belediye Başkanı Ali Kantürk’ün başkanlık yaptığı dönemde aldığı radikal kararlar bugün haklılığını ortaya koyuyor.
AK Parti’nin Karaman’da ki ilk Belediye Başkanı olan 2004-2009 yılları arasında görev yapan Ali Kantürk o dönemde Radikal kararlar almış ama bazı kesimler tarafından tepki görmüştü.
 
Modern bir kentin oluşması için ilk önce alt yapının güçlü olması gerektiğini o dönemlerde sık sık vurgulayan Ali Kantürk, Depreme dayanıklı konutların yapılması noktasında asla taviz vermeyeceklerini belirtmişti.
6 Şubat’ta Meydana Gelen Asrın Depreminde yıkılan binalara bakılınca alınan yanlış kararların büyük etkisi olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.
 
Kahramanmaraş ve Hatay Başta olmak üzere diğer illerde tarım arazilerinin imara açılması felaket sebeplerinin başında yer alıyor.
 
Oysa ki Dönemin Karaman İl Belediye Başkanı Ali Kantürk göreve gelir gelmez şehir planlanması çalışmasında Tarım arazilerine imar vermeyerek en doğru kararı almıştı. Ali Kantürk’ün bu kararı Karaman’da ki bir çok müteahhit “Ekmeğimizle oynuyorsun” diyerek tepki göstermişti.
 
Ali Kantürk bununla da kalmayıp, zemine uygun olmayan yerlerin imara açılmasına ve yapılaşmaya izin vermeyerek de dik duruşunu devam ettirdi.
 
Ali Kantürk sadece yeni yapılacak olan binalar hakkında değil mevcut binalar hakkında da bazı radikal kararlar almıştı.
 
O dönemde bazı binaların hemen dibine Kokar Ağaç diye bilinen Aylantus ağaçlarının dikilmesine de izin vermemiş ve mevcut ağaçların kaldırılması talimatını vermişti.
 
Bazı medya kuruluşları Ali Kantürk’ü ağaçları kesiyor şeklinde eleştirse de olay esasında daha farklıydı. Uzmanlar bu tür ağaçların Binanın temeline ve kanalizasyon başta olmak üzere birçok zararının olduğunu belirtmişlerdi. Bunun farkında olan Ali Kantürk, Aylantus yerine Binalara uygun mesafede olması şartıyla daha nitelikli ve zararsız ağaçların dikilmesini istemişti.
 
2004 yılında Karaman’da ilk defa Binaların yapılmasından önce İmar uygulamalarında Parsel bazında zemin ve jeolojik etüt uygulamasını zorunlu hale getirmesi de hayati bir konu olduğu daha net anlaşılır oldu.
 
“ GELECEK SEÇİMLER İÇİN DEĞİL, GELECEK NESİLLER İÇİN”
 
Ali Kantürk bu kararları aldığı dönemlerde GSRT de katıldığı bir canlı yayında Gazetecilerin; “Efendim aldığınız kararlara birçok iş adamı tepki gösteriyor bu tepkiler sizi yıpratmıyor mu?” sorusu üzerine cevap veren Ali Kantürk; “ Arkadaşlar, 'Müteahhitlere her ne kadar Karamanımız da Deprem olma riski az olsa da siz Müteahitler 10 şiddetinde deprem olacakmış gibi sağlam temel ve binalar yapmalısınız.' dedik ve bizim aldığımız kararlar ileriye dönük ve hayati önem arz eden konulardır. Çünkü ben Karaman’ın Kırmahallesinde doğmuş ve yine bu şehirde yaşayacak biriyim. Biz vatandaşımızın hayatı üzerinden siyasi hesap yapamayız. Biz Gelecek seçimler için değil, Gelecek Nesiller için çalışıyoruz. Çünkü ‘Biz bu kadim şehri ve ülkemizi sadece bizlere atalarımızdan kalan bir miras olarak görmedik. Aynı zamanda bu kadim şehri ve ülkemizi gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde bırakacağımız emanet olarak gördük.’ Demişti.