ZİRAAT ODASI DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

ZİRAAT ODASI DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI.
Karamanda Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Ziraat Odası tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
Atatürk Anıtındaki çelenk koyma törenine Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz ile oda yönetimi ve çiftçiler katılırken, Başta İktidar Partisi olmak üzere hiçbir Siyasi Parti Temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti.
 
Atatürk Anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, tarım sektöründe sorunların bir yumak gibi çoğalarak arttığını söyledi.
Tarım sektöründeki gelişmeler, genel ekonomideki kadar istikrarlı olmamıştır diyen Yılmaz, “Türkiye 2004 yılında yüzde 9,4’e ulaşan büyüme hızıyla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girmiştir. Ancak bu yıldan sonra büyüme hızında nispi bir yavaşlama eğilimi ortaya çıkmıştır. 2008 yılının ikinci yarısında başlayan küresel kriz ülkemizi de etkilemiş krizin etkileri 2009 yılında daha net görünür hale gelmiştir dedi.
Buna rağmen tarım sektöründeki gelişmeler genel ekonomideki kadar istikrarlı olmamıştır diyen Yılmaz, “Tarımda büyümeyi istikrarlı hale getirmek ve çiftçilerimizin alım güçlerini arttırmak üzere tarıma daha fazla kaynak aktarmak ve Türk tarımının rekabet gücünü yükseltmek zorundayız diye konuştu.