Yusuf Baştuğ 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Mesajı

Yusuf Baştuğ 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ,18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ülkemiz için tarihi öneme sahip bir gündür. Vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının timsali olmuş kahramanlık destanıdır.

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale zaferi, gerek halkı, askeri, kadın ve çoçuklarıyla beraber vatan uğruna savaşarak, şehitler vererek kazanılmış tarihimiz için en unutulmaz bir savaştır.

Bir an bile dönmeyi düşünmediler. 

Bu vatanı, evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan verdiler. Milletimiz, bu kutsal vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Onların bırakmış oldukları bu kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

Üzerinde yaşamış olduğumuz bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden atalarımızın varlığının, birliğinin ve beraberliğinin sembolleri aziz şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle, minnetle anıyor ve şükranlarımızı sunuyorum.

"Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." M.Kemal ATATÜRK