Yine 12 Eylül Yine Darbe

Yine 12 Eylül Yine Darbe
AK Parti kongresine tepkiler çığ gibi artarken, partide darbe yapıldığı herkes tarafından söyleniyor.
ÖZEL HABER

AK Parti Karaman'da tarihinin en çok tartışılan kongresini yaptı. Kongrenin çok tartışılması eski delegelerin silinmesinden tutunda kongrede ikinci aday olan Mehmet Sami Şahin'in aday yapılmamasına kadar birçok konu var.
 
Mevcut yönetim Mehmet Sami Şahin'in tüzüğe aykırı bir şekilde aday olmak istemesinden dolayı adaylığının kabul edilmediğini öne sürerken, rakip aday ve taraftarları ise seçilme hakkının hukuksuz bir şekilde ellerinden alındığını söylüyor.
 
Şimdi hangi taraf haklı? Hangi tarafa inanalım?
 
Bir yandan Yıllardır siyasette bulunan ve eski avukat şuan da da Noter olan Abidin Çağlayan adaylık başvurusunun tüzüğe aykırı olduğunu belirtirken, diğer yandan Aday olmak isteyen ve arkasında bir çok avukat desteği alan Mehmet Sami Şahin ise herşeyin hukuka uygun olduğunu söylüyor.
 
Bu tartışmalar devam ederken şu soruyuda sormak gerekiyor. Mehmet Sami Şahin aday listesine alınsaydı seçilebilir miydi?
 
Yüzde 80 seçilemezdi!
 
Neden mi?
 
Çünkü kongre öncesinde Büyük bir delege kıyımı yaşanmıştı da ondan.
 
AK Parti kurulduğundan beri partiye emek vermiş, gecesini gündüzüne katmış kişiler partinin delege listeden tek tek çıkarıldı.
Bu kongrede de Mevcut yönetimin amcaoğlu, dayıoğlu listesi oluşmuştu.
 
Aaa Abidin bey böyle birşey mi yaptı? Ne kadar ayıp, Demeyin..!!
 
Bu siyasetin bir gerçeği zaten.
 
Sanki önceki İl başkanları kendi amcaoğullarını, dayıoğullarını delege olarak yazmadı mı? Yazdı.!
 
O zaman suç Abidin beyin değil, Suç siyasetin ve siyaset kanununu belirleyen siyasetçilerin doğal olarak ta o siyasetçileri başımıza getiren biziz yani milletin ta kendisidir. Gerçek suçlu milletin ta kendisidir.
 
Hiç kusura bakmayın, Ben İl Başkanı olsam bende kendi tebamı delege yapar ve kendimi tekrar seçtirirdim.
Tabi Siyasetin bu açığını kullanan Abidin bey ve arkadaşları da kantarın topuzunu biraz fazla kaçırdılar.
 
Tamam delegeleri Tebanızdan oluşturun, Eyvallah'ta!
 
Hiçbir kusuru olmayan, teşkilat gel dedimi gelen git dedi mi giden mahalle temsilcilerini silip AK Parti'de hiç emeği olmamış hatta yıllarca Erdoğan'ı eleştirmiş kişileri delege olarak yazmakta nedir?
 
Demokrasi Mebokrasi bilmem, ben böyle istedim ve böyle yaptım derseniz İşte teşkilatın insanları da sizi sosyal medya da "Darbe" yapmakla suçlar.
 
HAS PARTİ DARBESİ.!
 
Diğer taraftan, Partisinin delege listesinden kovulan eski AK Partiler.
Durumları ne kadar acı görüyor musunuz?
 
Yıllar önce Saadet Partisinin İl yönetiminde siyaset yaptığım yıllarda Abidin bey İl Başkanımızdı ve onunla köy köy dolaşır AK Parti'nin İsrail tarafından kurulduğunu anlatırdık.
 
AK Partililere demedik laf bırakmazdık. Şimdi O Abidin bey İsrailin kurduğunu iddia ettiği AK Partinin başına geçiyor ve o partide görev yapan kişileri listeden siliyor.
 
Ne kadar acı değil mi? Bence değil.!
 
AK Partililer hiç kusura bakmasın. Müstahaksınız.!
 
Tayyip Erdoğan'a demedik hakaret bırakmayan Süleyman Soylu'yu ve Numan Kurtulmuş'u nasıl alkışlayıp kabul ettiyseniz Abidin beyi de öyle kabul edeceksiniz.
 
(Hatta 18 yıldır AK Partiyi eleşiren biri olarak şunu söyleyeyim, AK Partiden Milletvekili aday adayı olsam büyük ihtimal Genel Merkeziniz beni seçer, Düşünsenize beni bile alkışlamak zorunda kalırsınız.)
 
Şaka bi yana...
 
Abidin beyi en az 20 yıldır tanırım.
 
Hiç bir Namussuzluğunu, hiçbir hırsızlığını Vallahi de billahi de ne gördüm ne de duydum.
 
Abidin bey kişilik olarak dört dörtlüktür.
 
Amma AK Parti de il başkanlığını hak ediyor mu maalesef etmiyor.
Dün sövüp saydığın bir siyasi hareketin başına geçmek bence ne etiktir nede topluma karşı bir saygıdır.
 
Durum böyleyken Abidin bey ile AK Parti ne mi olur? Bence çöküş dönemi olur!
 
Zaten keramet Abidin beyde olsaydı, İl başkanlığı yaptığı Saadet Partisine ve Has Partiye Karaman'da zafer kazandırır dı.
Abidin bey Saadet Partisi Karaman il başkanı iken partinin oyu %3-4 civarlarındaydı ama partiden ayrılıp yerine Halit Özel geçince Saadet Partisi Karaman'da %9,7 aldı.
 
Sözü fazla uzatmadan özetle belirtmek gerekirse, Evet AK Parti'ye darbe yapıldı hemde 12 Eylül'ün tam 40. yılında yapıldı.
Anlayacağınız değişen birşey yok, Demokrasi bu işin fasa fisosu sabah ilk kim kalkarsa darbeyi o yapıyor.
 
Bu kongre olduda bitti Maşallah... AK Partililere hayırlı uğurlu olsun.