Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi İşlemlerine Dair Duyuru

Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi İşlemlerine Dair Duyuru
Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi Ve Sanayi Sicil Belgesi Vize İşlemlerine Dair Duyuru

Küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgın riski nedeniyle 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği her yıl Nisan ayı sonuna kadar doldurulması gereken 4 aya kadar uzatabilecekler veremeyen sanayicilerimiz, Bakanlığımıza başvururlarsa bu süreyi 4 aya kadar uzatabilecekler. Bu kapsamda; sanayicilerimiz, mücbir sebep bildirme ve işletme cetveli veri girişi erteleme taleplerini e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren girebilecek ve talepleri Bakanlığımız tarafından hızlıca sonuçlandırılacaktır.
Diğer taraftan, elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerimizin de iki yılda bir Bakanlığımız sanayi sicil sistemi üzerinden yaptırdıkları vize işlemlerinde uygulanan süreler de Covid-19 sebebiyle değişiklik yapılmıştır.

Bakanlığımızın teklifi üzerine EPDK tarafından alınan 09/04/2020 tarih ve 9294 sayılı Karar çerçevesinde; elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerimizden talep edilen Sanayi Sicil Belgesi vize işlemlerinde uygulanan ek süreler 1 Mart 2020 ile 30 Haziran 2020 arasında dolacak olanlar için 30 gün yerine 90 gün olarak uygulanacaktır.

İlgililere önemle duyurulur.