Yıldız, Genç Satranç İl Birinciliği Müsabakaları Sona Erdi

Yıldız, Genç Satranç İl Birinciliği Müsabakaları Sona Erdi
Okullar Arası Satranç İl Birinciliği Müsabakaları Sona Erdi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği faaliyet takviminde yer alan Okullar Arası Yıldızlar ve Gençler Satranç İl Birinciliği müsabakaları oynanan son turların ardından sona erdi.

Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Eğitim Merkezi’nde düzenlenen müsabakalar 27 takımdan toplam 135 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Katılımın yoğun olduğu turnuva okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen en çok katılımlı müsabakalar arasında yerini aldı. İki gün boyunca devam eden müsabakalarda kategorilerinde dereceye giren sporcular turnuvaya katılan tüm sporcular Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarına katılma hakkı elde etti. Müsabakalarda oluşan genel sıralamada ise yıldız kızlar ve genelde Alparslan Ortaokulu, genç kızlarda Ermenek Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi ve gençler genelde Larende Anadolu Lisesi kategorilerinde birinci olan takımlar oldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyalar Türkiye Satranç Federasyonu Temsilciler Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İl Temsilcisi FA Mustafa Eroğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Disipilin Kurulu Üyesi Celalettin Özcan, Turnuva Başhakemi NA Ahmet Yöner, turnuva hakemleri, antrenörler tarafından verildi.