Yeşilay 101. Yaşını Okullarda Etkinliklerle Kutluyor

Yeşilay 101. Yaşını Okullarda Etkinliklerle Kutluyor
Türkiye Yeşilay Derneği Şube Başkanı İhsan Duru, İl Müdürü Mehmet Çalışkan’la birlikte Gevher Hatun Anaokulunun minik öğrencilerinin renkli etkinliğine katıldı.

1 – 7 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret eden Türkiye Yeşilay Derneği Şube Başkanı İhsan Duru, İl Müdürü Mehmet Çalışkan’la birlikte Gevher Hatun Anaokulunun minik öğrencilerinin renkli etkinliğine katıldı.
Türkiye Yeşilay Derneği Şube Başkanı İhsan Duru, “Yeşilay Hep Benimle” sloganıyla bu yıl 101’inci yaşını kutlayan Yeşilayın; etkinliklerle bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekeceğini dile getirdi. 
Yeşilay Şube Başkanı İhsan Duru, “Tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji olmak üzere 5 farklı bağımlılıkla mücadele ederek 101 yıldır 7’den 70’e her yaş grubundan insana sanatın, sporun ve bilimin gücüyle ulaşma amacıyla Yeşilay çalışmalar yürütüyor. Bu yıl da okullarda farkındalığı artırmak, çocuklarımızı bağımlılıklara karşı bilinçli kılmak için Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek yarışmasına katılmaya davet ediyorum.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan bağımlılık türlerinin her geçen gün daha da arttığını ifade ederek asırlık mücadelesinde Yeşilaya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 
Ziyaretin ardından Yeşilay Şube Başkanı İhsan Duru ile Gevher Hatun Anaokuluna geçen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, minik öğrencilerin Yeşilay etkinliğine katıldı. Öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan Yeşilay temalı afiş sergisini ziyaret eden misafirler, minik öğrencilerden Yeşilay konulu şiirler dinledi. 
Ziyaret, minik öğrencilere verilen hediyeler sonrasında çekilen fotoğraflarla son buldu.
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek yarışmasına katılım ve detaylı bilgi için https://snsg.yesilay.org.tr/ sitesi ziyaret edilebilir.