Yesevi Cami Cuma Namazı İle Birlikte İbadete Açıldı

Yesevi Cami Cuma Namazı İle Birlikte İbadete Açıldı
Karaman’ın en büyük camisi kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Karaman Belediyesi tarafından arsası tahsis edilen ve projelendirilen, Yesevi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından çalışmaları yürütülen ve vatandaşların katkılarıyla yapımı büyük ölçüde tamamlanan Yesevi Cami, bugün (29 Mart 2019 Cuma) Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.
Karaman Belediyesi’nin önemli projelerinden biri daha Karaman halkının hizmetine sunuldu. Kent mezarlığı yanındaki 3 bin 800 m²‘lik alana inşa edilen Yesevi Cami, bugün cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Er ve Yesevi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri tıklım tıklım dolan camide vatandaşlarla birlikte saf tutarak ilk Cuma namazını kıldı.
Cami ve Musalla alanı hizmete giren Yesevi Camii’nde ayrıca; üstü kapalı musalla alanı, cenazeler için yıkama yeri, soğutma bölümleri, taziye salonları, WC, lavabo ve abdesthaneler bulunuyor.