Yeniden Refah Partisi Temmuz Ayı İl Divan Toplantısını Yaptı.

Yeniden Refah Partisi Temmuz Ayı İl Divan Toplantısını Yaptı.
Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanlığı, Karaman Kent Otelde Temmuz Ayı il divan toplantısını yaptı.

Temmuz Ayı il divan toplantısına, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Mahalli İdareler Başkanı Erkan İlyas HELVACI, Genel Merkez İç Anadolu Eğitim sorumlusu Mustafa Sarı, Karaman İl Başkanı Ahmet TAŞKIRAN, Karaman İl sorumlusu Ramazan Kaya, il ve ilçe yönetimleri, kadın kolları, gençlik kolları ve vatandaşlar katıldı.
Yeniden Refah Partisi Temmuz Ayı il divan toplantısı İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yeniden Refah Partisi Genel Merkez İç Anadolu Eğitim sorumlusu Mustafa Sarı, Karaman İl Başkanı Ahmet TAŞKIRAN, Karaman İl sorumlusu Ramazan Kaya‘nın selamlama konuşmalarının ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Mahalli İdareler Başkanı Erkan İlyas HELVACI cihadın öneminden bahşetti.
HELVACI” Dikkat buyurunuz, dünya basınında bir eylem olduğunda cihatçı Müslümanlar diyorlar. İslam’ın özünde olan Cihad kelimesiyle adam öldürmeyi, kelle kesmeyi özdeşleştiriliyorlar. İslam dan Cihad kelimesini çıkartırsanız aslından, özünden ve ruhundan kopartmış olursunuz. Müslüman ülkelerde iç karışıklık çıkartan emperyalistler sömürü düzenlerinin devamı için çalışmaktadırlar. Bütün bunlara karşı bizlere görevler düşmektedir. Bir gün sokakta yürürken yolun üzerinde 10 bin voltluk bir kablonun olduğunu görseniz, kablonun yalıtımı olmasa, dokunan insanı yakıp kül edecek olduğunu ve bir amanın o kabloya doğru gittiğini görseniz ne yapmamız gerekir. Efendim ne yapalım. Bu kabloyu buraya ben koymadım. Bu kabloya 10 bin volt elektriği de ben vermedim. Üstüne üstlük bu ama kişiye bu yoldan yürü de ben demedim. Öyle ise oturduğum yerden seyrederim. Bu gözleri görmeyen adam gelsin bu kabloya dokunsun ve yanıp kül olsun, diyebilir miyiz? Hemen koşup adamın koluna girip o kablodan onu uzaklaştırırız. Bu sömürü düzeninden bana ne deyip, oturamayız. Bir Müslüman olarak hele bir milli görüşlü olarak elbette ki kolları sıvayacağız, besmeleyi çekeceğiz, koşacağız ve aynen Erbakan Hocamız gibi bu zulmü bu sömürüyü ortadan kaldırmak için mücadele edeceğiz.” dedi.
Yeniden Refah Partisi Temmuz Ayı il divan toplantısı birim başkanlarının raporlarını sunmasıyla son buldu.