Yeni Hayvan Pazarı Yapımı İçin Protokol İmzalandı

Yeni Hayvan Pazarı Yapımı İçin Protokol İmzalandı
Karaman’ın ihtiyaçlarından birisi olan Yeni Hayvan Pazarı yapımı için KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Karaman Belediyesi arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokol ile hayvan pazarının yapımına kısa süre içerisinde başlanacak.

Karaman Belediyesi Ertuğrul Çalışkan’ın önem verdiği projelerden biri olan Yeni Hayvan Pazarı yapımı için KOP Başkanı İhsan Bostancı ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan arasında protokol imzalandı. Belediye encümen salonunda gerçekleştirilen imza töreninde; Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Çavaş ve Karaman Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı ile Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı temsilcileri de hazır bulundu. 

Yeni Hayvan Pazarı yapımı için arsa tahsisini Karaman Belediyesi’nin karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, modern bir hayvan pazarının Karaman’ın önemli ihtiyaçlarından birisi olduğunu vurguladı. Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada: “Yeni Hayvan Pazarı için OSB bölgesinde 20 bin m² arsa tahsisi gerçekleştirdik. KOP bu projenin %70’lik kısmına destek verdi. Kalan yüzde %30’luk kısmını ise belediye olarak biz karşılayacağız. Hayvan pazarı projesinde detaylar en ince noktasına kadar hesaplanarak hazırlandı. Kapalı hayvan Pazar alanı: 2860 m², Sosyal Tesis Alanı: 200 m², Saman Satış Deposu: 200 m², İdari Birimler: 177 m², Gübre Çukuru: 149 m², Mescit: 67 m², Karantina Odası: 40 m², Danışma: 20 m², 300 büyükbaş ve 1000 küçükbaş hayvan kapasiteli yeni hayvan pazarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Karamanımıza hayırlı olsun” dedi.