Yavru köpekler ölmekten son anda kurtarıldı

Yavru köpekler ölmekten son anda kurtarıldı
Karaman'da biri otomobilin çarpması sonucu ayağı parçalanan diğeri de bir çuvala konularak çöp konteynerine atılan 2 yavru köpek duyarlı vatandaşlar sayesinde kurtarıldı

Karaman’da bir aracın çarpması sonucu ayağı kırılan yavru köpek ile çuval içerisine konarak çöp bidonuna atılan diğer yavru köpek duyarlı vatandaşlar sayesinde ölmekten son anda kurtarıldı. 
Ahmet Yesevi Mahallesi’nde Hasan Uçar isimli bir vatandaş yol ortasında kanlar içerisinde duran yavru köpeği fark edince yardımına gitti. Köpeğin bir aracın çarpması sonucu arka ayaklarının kırık olduğunu gören Hasan Uçar, bunun üzerine hemen durumu Karaman Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri yaralı köpeği tedavisini yapmak üzere alarak barınağa götürdü.

Çöp kamyonunda canlı canlı parçalanmaktan son anda kurtuldu
Karaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, Hürriyet Mahallesi’ndeki çöp konteynerlerindeki çöpleri kompresörlü çöp kamyonuna boşaltacakları esnada ağzı bağlı olan çuvalın hareket ettiğini fark etti. Çuvalı açan görevliler canlı halde yavru köpeği görünce şok oldu. Görevlilerin son anda fark ettikleri yavru köpek, çöp kamyonunun liftleri içinde ezilip parçalanmaktan son anda kurtuldu. Bu yavru köpek de çağrılan Karaman Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince barınağa götürüldü.

"İki yavru köpek vatandaşlar sayesine ölmekten kurtuldu"
Karaman Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Veterineri Akif Kirişçi, "Araba çarpması sonucu gelen yavru köpeğin sağ arka ayağında çok büyük parçalı kırıklar vardı. Mecburen sağ arka ayağını kesmek zorunda kaldık. Sol arka ayağında da kırık ve yaralar var. Ama o ayağın iyileşme durumu var. Şuan da ise enfeksiyon kapmaması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Çöp konteynerine atılan diğer köpeğin sağlık durumunda hiçbir sıkıntı olmadığını söyleyen Kirişçi, "Köpek, korkudan dolayı aşırı stresli durumdadır. Onun için bu köpeğimizi rahatlasın sakinleşsin diye rehabilitasyon bahçemize aldık. Şu anda gayet çok sağlıklı bir durumdadır. Görevlilerin köpeği erken fark etmesi yavru köpeğin hayatını kurtardı. Yoksa korkunç bir şekilde ölecekti. Ben buradan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Çuvala konarak çöp bidonuna atılan yavru köpeğin insanlardan kaçması ise hala olayın korkusunu yaşadığını gösterdi.