Yatılı Okulda Açık Büfe Kahvaltı

Yatılı Okulda Açık Büfe Kahvaltı
Göktepe yatılı ilköğretim bölge okulundaAçık büfe kahvaltı devri
Milli Eğitim Bakanlığının “Öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak ve öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak” amacıyla Pansiyonlu Okullarda “Açık Büfe Projesi” adıyla başlattığı proje kapsamında, Sarıveliler’de tek pansiyonlu okul olan Göktepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda 2010-2011 eğitim öğretim yılının başladığı 20 Eylül 2010 günü itibariyle pansiyonda kalan kız ve erkek öğrencilere ʹaçık büfeʹ kahvaltı verilmeye başlandı.
 
Sarıveliler’de uygulamaya konulan açık büfe kahvaltı uygulaması, Göktepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda başladı. Sabahın ilk saatlerinde kahvaltı yapmak üzere yemekhaneye inen öğrenciler gördükleri manzara karşısında bir hayli şaşırdı. İlk gün 8 çeşitten oluşan menüden diledikleri kadar alarak kahvaltı yapan kız ve erkek öğrencilerin
memnuniyetleri yüzlerinden okunuyordu.
Yatılı         öğrencilerin       daha çok  desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BALKAYA; "Ailesinden         ayrı   bir     şekilde eğitimine devam eden bu çocuklarımızın daha çok ilgiye        ihtiyaçları var. Açık büfe kahvaltı uygulaması ile çocuklarımıza  bir     nebze         de olsa       aile ortamını oluşturarak memnun olmalarını sağlayarak ve özgüvenlerini artırmaya çalışıyoruz." dedi.
Açık büfe kahvaltı uygulaması bilinenin aksine artı bir masraf değil, tasarruf
sağladığının altını çizen Mehmet BALKAYA; "Çocuklarımıza yiyecek kısıtlaması getirmeden kahvaltıda istediği çeşitten istediği kadar alma imkânı sağlanarak israfın önüne geçmiş oluyoruz. .Kahvaltıda en az 8–10 çeşit yiyecek verilecek. Açık büfede zeytin, peynir, bal, reçel, gibi yiyeceklerin yanında çorba, börek, menemen, sahanda yumurta ve omlet çeşitleri de verilecek Bu uygulama ile birlikte öğrenci yurdumuzda büyük ölçüde tasarruf sağlanacağına inanıyorum. İmkânlarımız dâhilinde ileriki günlerde diğer öğünlerde de açık büfe sistemine geçmek üzere bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir. " dedi.