Yaşları Okuma Yazma Azimlerine Engel Olmadı

Yaşları Okuma Yazma Azimlerine Engel Olmadı
2018 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği meyvelerini vermeye devam ediyor.

Seferberlik kapsamında seksen saatlik kurs sonunda birinci kademe seviye tespit sınavında başarılı olup okur yazarlık belgesini almaya hak kazanan Karaman Ahmet Mete Huzurevi ile Dursun Fakih Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan yaşlı teyzeler ve amcalar belgelerini Hanımefendi Zehra Meral ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt’un elinden aldı.
Karaman’da Ahmet Mete Huzurevi ile Dursun Fakih Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde açılan okuma yazma kursuna katılan 6'sı erkek, 7'si kadın 13 kişinin yaşları 70 ila 92 arasında değişiyor. Yaş ortalaması 80 olan kursta teyzelerin ve amcaların okuma yazma öğrenme azmi görenleri hayran bırakıyor.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve Karaman Valiliğinin öncülüğünde sürdürülen Vali Sayın Fahri Meral ile eşi Hanımefendi Zehra Meral’in yakından takip ettiği ve Karaman’da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenen Karaman Ahmet Mete Huzurevi ile Dursun Fakih Huzurevi sakinleri azimleri ve gayretleriyle okumanın yaşı olmadığını herkese gösterdiler.
Girmiş olduğu birinci kademe seviye tespit sınavında başarılı olup belge almaya hak kazanan teyze ve amcalarla yakından ilgilenen Hanımefendi Zehra Meral ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt onlarla bir süre sohbet etti. Hanımefendi Zehra Meral okuma ve yazma azimleriyle hem çocuklarına ve torunlarına hem de topluma örnek olan başarılı kursiyerleri tebrik etti.
Program, Hanımefendi Zehra Meral ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt tarafından başarılı kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilmesi ve Kuran’ı Kerim tilaveti ardından yapılan dua ile sona erdi.