Web Tasarım kuş kovucu Kuşkonmaz Bariyer Tekirdağ oto kurtarıcı kuş kovucu Güvercin Kovucu iş elbiseleri kuş kovucu dalyan apart otel 
Hüseyin Mutlu

Karamanın Yerel haber sitesi

Yasim Koz hükümetin eğitim politikasını eleştirdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Yasim Koz, yazılı bir açıklama yaparak gündemi değerlendirdi.

Yasim Koz hükümetin eğitim politikasını eleştirdi.
  • 09 Eylül 2019, Pazartesi 11:48
Saadet Partisinin yeni il Başkanı Yasim Koz, Hükümetin eğitim politikasını eleştirerek Öğretmenleri töhmet altına bıraktıklarını söyledi.
 
İl Başkanı Yasim Koz, yeni eğitim öğretim yılının başında kayıt parasının konuşulduğunu belirterek; “Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını niyaz ediyoruz. Bu dönemde en çok kayıt parası konuşuluyor. Ekonominin geldiği noktaya bakın ki eğitim sistemi, müfredat, öğretmenlerin sorunları, okulların durumu değil; kayıt parası konuşuldu. Bu konuda şu gerçeği belirtmek gerekir. Okulların ihtiyaçları var ancak birçok okula temizlik maddesi bile alacak ödenek verilmiyor. Tüm velilerin bildiği; bizim kültürümüzle tamamen zıt, esas amacı öğrencileri fikren uyuşturmak olan sirk, sihir gibi gösterilere ait sözde ücretsiz biletler hemen her ay öğrencilerimizin eline tutuşturuluyor. Bilinmelidir ki bu gösterileri düzenleyenler, bu biletleri dağıtmak için okullarımıza bir miktar para yardımı yapıyor. Okullarımıza ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar para gelmemesinden dolayı okul yöneticileri bu biletlerin dağıtılmasına gönülsüz olarak mecbur kalıyorlar. Öğrenciden maddi destek istenmesi halinde ise öğretmen ve veli karşı karşıya bırakılıyor. Birçok eğitimci bu konudan şikâyet ediliyor ve soruşturma geçiriyor. Sayın Bakana sormak lazım; okulların tüm ihtiyaçlarını karşılamıyorsanız neden ailelere okula para vermeyin diyorsunuz? Neden öğretmenleri töhmet altında bırakıyorsunuz? Okullara ödenek ayırmayıp veli ile idarecileri ve öğretmenleri karşı karşıya getirmek, veliden yana görünüp popülist tavır sergilemek samimiyet ile bağdaşır mı?" Diye sordu.
 
Başkan Koz açıklamasını şöyle bitirdi. “Bizce, eğitim alan tüm öğrencilerimizin ve eğitim veren okullarımızın ihtiyaçlarının maddi ve manevi sorumluluğu tamamen devlete ait olmalıdır. İhtiyaçlarının da devlet tarafından karşılanması gerekmektedir.” dedi.

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor


yukarı çık