Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sınavları Tamamlandı

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Sınavları Tamamlandı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Uluslararası Öğrenci Programı Sınavı tamamlandı.

32 farklı ülkeden başvurunun gerçekleştiği yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı için KMÜ’de 12 Eylül tarihinde sınav yapıldı. Sınav öncesinde öğrencilere Türkçe, İngilizçe ve Arapça olmak üzere üç farklı dilde sınavla ilgili bilgi verilirken heyecanlı oldukları gözlemlenen öğrenciler kendileri için hazırlanan soruları dikkatle cevapladılar.
Sınavın ardından yabancı uyruklu öğrenciler duygularını paylaştılar. Karaman’a Suriye’den geldiğini ve KMÜ öğrencisi olduğunu belirten Muhammed isimli öğrenci bölümünü değiştirip Biyomühendislik bölümünde okumak istediğini ifade ederek, “Üniversiteden zaten memnundum ve bölümümü değiştirmek için tekrar sınava girdim. Sınavım iyi geçti ve inşallah istediğim bölümü okumaya tekrar hak kazanırım.” dedi. 
Somar El Hüseyin isimli genç ise KMÜ’yü araştırarak ve daha önce burada okuyan öğrenci arkadaşlarının fikirlerini alarak buraya geldiğini söyledi. Sınavın kendisi için kolay geçtiğini söyleyen El Hüseyin, “İnşaat Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde okumak için sınava girdim. Sınavın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
Ela isimli öğrenci de babasının Suriyeli annesinin ise Karamanlı olduğunu dile getirerek, “Sekizinci sınıftan bu yana Karaman’da yaşıyorum. Türkçeyi öğrenmeye o yıllarda başladım. Hemşirelik bölümünü istiyorum ve bu amaçla sınava girdim. Sınavım iyi geçti, kazanmayı umuyorum.” dedi.
Sınava Kazakistan’dan gelen Dina isimli öğrenci ise Kamu Yönetimi bölümünde okumayı çok istediğini belirterek, “Sınav benim için yorucu olmasına rağmen çok güzel geçti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde okumaya talibim. İnşallah burada okumaya hak kazanırım.” şeklinde konuştu. 
Yerleştirmeye hak kazanan yabancı uyruklu öğrenciler, 13-14 Eylül’de üniversiteye kayıt yaptıracaklar.