Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi
Özdemir Köyünde Mücadele Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi

İlimizde tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda 22-23 Haziran 2019 Cumartesi ve Pazar günü İlimiz Merkez İlçesi Özdemir Köyünde yaban domuzu sürek avı düzenlendi.
Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülâsyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda İlimiz Merkez İlçesi Özdemir Köyünde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak, 22-23 Haziran 2019 Cumartesi ve Pazar günleri yapılan mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avında 24 adet yaban domuzu itlaf edilmiştir. Tarımsal üretimimizin emektarı olan; çiftçilerimizin ürünlerinin korunması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personellerimize, Karaman Avcılık Atıcılık Amatör Balıkçılık ve Spor Kulübü Derneğimize, ava katılan avcılarımıza, İl Merkez Jandarma Komutanlığımıza, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Karaman Şube Müdürlüğümüze ve Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.