YSK’nın 250 sayfalık kararına 2 farklı yorum

YSK’nın 250 sayfalık kararına 2 farklı yorum
YSK, iptal ettiği ve yenilenmesini istediği 31 Mart'ta yapılan İBB Başkanlığı seçimleri için gerekçeli kararını, dün akşam saatlerinde açıkladı.
Gerekçeli kararla ilgili CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Binali Yıldırım da değerlendirmelerini yaptı. İmamoğlu "Gerekçesiz karar" derken, Yıldırım gerekçeli kararda "Oylar çalındı" yazmıyor eleştirilerine "Gerekçeli kararda yazacak değil ya" karşılığını verdi.
 
EDEBİYAT DERSİNE ÇALIŞMAZSANIZ SAYFALARI DOLDURURSUNUZ
 
Ekrem İmamoğlu, 250 sayfalık kararı şu sözlerle değerlendirdi; "Dağ fare doğurdu bir kere 250 sayfa bana göre hiçbir şey ifade etmiyor. Sadece 100 sayfaya yakını A.B, A.P gibi isimler yazılmış. Edebiyat dersinde eğer derse çalışmamışsanız sayfalarca yazı yazarsınız. Edebiyat öğretmeni de size koca bir sıfır verir. Bu gerekçeli karar dediğimiz şey tam bir gerekçesiz karar. Sıfır gerekçe. Çıkacaklar şimdi televizyonlara iftar sofralarında 16 milyon insandan kocaman bir özür dileyecekler. Yetmez, tövbe istiğfar edecek. İftira ettik diye. Bu iftiradır. Ben niye feryat ediyorum. Çaldılar? Kime çaldılar. Şimdi 2 kişiyiz odada çaldı diyeceğim. Kime diyeceğim? İki kişiyiz burada. Gerekçeli karar değil gerekçesiz kararla insanların adalete olan duygularını yok edeceksiniz. Özür dileyecekler. Tövbe ederler mi etmezler mi bilemem kendilerine kalmış." Dedi.
 
BİNALİ YILDIRIM; BİZ ÇALINDIYI HALK DİLİNDE SÖYLÜYORUZ
 
YSK’nın kararını değerlendiren AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım; "Gerekçeli kararda oylar çalındı diye bir tarafın söylemini yazacak halleri yok. Biz bunu halk diliyle söylüyoruz. Peki, bu oylar çalınmasaydı 29 bin 400 olarak açıklanan fark 13 bin 700 seviyesine nasıl düştü? Buna bakmamız lazım. Niye düştü? Vatandaşlarıma buradan sesleniyorum, iki aday var, iki aday arasındaki oy farkı binde 1,5 buçuk, yüzde demiyorum. Gerçi YSK 13 bin 740 diye geçmiş. Normal şartlarda bırakın çalındı, çalınmadı muhabbetini. Birbirine yakın. Açıyoruz, sayım yaptığımızda düzeltmeler oluyor, geçersizler geçerli hale geliyor. Her iki adayın da ya oy kaybetmesi, ya da kazanması lazım. 4 milyon 150 bin civarında oy almış iki aday. Bizimki aradaki fark bizim lehimize yarı yarıya azalıyor. 29 binden 13 binlere düşüyor." dedi.