YKS Açıklandı KMÜ Ailesine Katılacak Öğrenci Sayıları Belli Oldu

YKS Açıklandı KMÜ Ailesine Katılacak Öğrenci Sayıları Belli Oldu
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ( KMÜ ) ailesine yeni eğitim-öğretim döneminde 3597 öğrenci katılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2021 YKS sonuçlarını açıklamasıyla yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenci sayıları belli oldu. Milyonlarca öğrencinin sonuç heyecanını yaşadığı sürecin son bulmasıyla birlikte yükseköğretim kurumları da kendi kontenjanlarına yerleşen öğrencilerini beklemeye başladı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne yerleşen öğrenci sayıları da netleşti. Yeni eğitim-öğretim döneminde KMÜ ailesine 1188'i lisans, 2409'u önlisans olmak üzere toplam 3 bin 597 öğrenci katılacak.

KMÜ'nün 2021-2022 eğitim öğretim yılı merkezi yerleştirme için belirlenen 4860 öğrenci kontenjanının 3597 sine yerleştirme yapılmasının ardından bölüm ve programlardaki doluluk oranı yüzde 74,01 oldu. Bunun yanı sıra Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Meslek Yüksekokulu için belirlenen kontenjanlarda yüzde 100’lük doluluk oranlarına ulaştı.

Yeni açılan bölümler tam doluluk oranına ulaştı

Bu yıl ilk defa öğrenci alan bölüm ve programlardan, İslami ilimler Fakültesi'nde sadece hafızlık belgesi sahibi olan öğrencilerin başvurabildiği , İslami İlimler bölümü ( MTOK ) , Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eczane Hizmetleri ve İlk ve Acil Yardım bölümleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı, İş ve Uğraşı Terapisi, Odyometri ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümleri ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Özel Güvenlik ve Koruma bölümleri yüzde yüz doluluk oranlarına ulaştı.

"KMÜ ailesine yeni katılacak öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz"

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, sonuçların açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunarak şunları söyledi: "Uzun soluklu bir sürecin ardından öğrencilerimiz artık tercih etmiş oldukları üniversitelere yerleştirilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Yerleştirme sonuçları neticesinde KMÜ ailesine yeni katılacak öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz. Sonuçların, mesleki yaşantılarında önemli bir adım atacak olan öğrencilerimiz için ve üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Öğrenci Kayıtları 04-10 Eylül Tarihleri Arasında e- devletten veya yüz yüze yapılabilecek

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yerleşen öğrenciler e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresinden 04–08 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını online olarak yapıp elektronik kayıt belgelerini alabilecekler.