YAMAÇ PARAŞÜT UÇUŞLARI KARAMANʹDA

YAMAÇ PARAŞÜT UÇUŞLARI KARAMANʹDA
KARAMAN VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ İKİSİ BİRLİKTE ANILACAK
T.C. Karaman Valiliği tarafında yürütülen, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Karaman İlimizin potansiyeline değer kazandıracak olan Karaman Uluslar Arası Yamaç Paraşütü projesinin ikinci ve üçüncü faaliyetleri 04 – 11 Eylül 2011 tarihleri arasında Karadağ’da ulusal düzeyde “Üniversiteler Arası Yamaç Paraşütü Yarışması” ve “Gökyüzünde Engel Yok” etkinlikleri ile devam edecek. 
 
Üniversiteli Yamaç Paraşütü Sporcuları KARAMAN’DA Uçacak (04-10 EYLÜL 2011)
Karadağ ülkemizde en uzun mesafe yamaç paraşütü uçuşunun gerçekleştiği kalkış pistlerinin konumu, son derece geniş ve güvenli iniş alanlarına sahip coğrafi konumu ile termik uçuş deneyimini ilerletmek, kişisel uzun mesafe uçuşlarını revize etmek isteyen pilotlar için son derece uygun bir bölgedir. Karaman’ın sahip olduğu Dünya standartlarında yamaç paraşütü potansiyelinin Türkiye’de bulunan üniversite öğrencilerine tanıtılması amacıyla üniversiteler bünyesinde bulunan uçuş kulübü üyeleri “Üniversiteler Arası Yamaç Paraşütü Şampiyonası” kapsamında Karaman’a davet edilmiştir. İlimiz sahip olduğu uzun mesafe yamaç paraşütü uçuş potansiyeli ile 293km’lik Avrupa rekoru ve ardından 322 km’lik Dünya rekorunun kırılmasına elverişli bir bölgedir. Bu sebeple düzenlenecek “Üniversiteler Arası Yamaç Paraşütü Yarışması”nda +300 km uçulması halinde Avrupa rekoru ülkemize, Karaman’a gelecektir. Böyle bir rekorun bir Türk vatandaşı ve aynı zamanda üniversite öğrencisi bir Türk pilot tarafından gerçekleşmesi son derece anlamlı olacaktır.
 
Engelliler ve Sokak Çocukları KARAMAN’DA Uçacak (09-11 EYLÜL 2011)
 “Sokak Çocuklarına Gökyüzünde Engel Yok” faaliyeti ile imkânları kısıtlı gençlere özgürlüklerini hissedecekleri uçuşlar yaptırılarak onların sosyal hayata adapte olmasına katkı sağlamış olacağız. Yapacağımız bu etkinliğimizde katılımcılarımız arasında fırsat eşitliğine dikkat edilerek projemizde bütün ince ayrıntıları göz önünde bulundurulacaktır. Bu faaliyet ile yine dünya da gerçekleşmemiş ve örneği olmayan sosyal amaçlı bir proje gerçekleşecektir. Bu faaliyetimizdeki amacımız sosyal kısıtlama içerisinde bulunan sokak çocukları ve engeliler gökyüzünde uçurularak, onlara yaşamadıkları farklı duyguları yaşatmak, bu sayede onları hayata daha fazla adapte etmektir. Profesyonel tandem pilotları eşliğinde birer adet sokak çocuğu veya engeli vatandaşımız gökyüzünde kuşlar gibi süzülerek, daha önce hiç yaşamadığı güzel duygular yaşayarak hayata tutunma ve yaşama azmi kazanacaktır. 
Programa katılmak isteyen isteklilerin Karaman Valiliği Kasgem Sakabaşı Mahallesi No: 206 Merkez/KARAMAN adresinden ve 0 338 213 10 12 numaralı telefonlardan İbrahim Uzun(0 531 505 70 89) veya Özlem Doğanoğlu Ünver’le irtibata geçilmesi rica olunur.
04 – 11 Eylül 2011 tarihleri arasında Karadağ’da ulusal düzeyde yapılacak olan “Üniversiteler Arası Yamaç Paraşütü Yarışması” ve “Gökyüzünde Engel Yok”  etkinliklerinin programı akışı şu şekildedir;