Vali Tuncay Akkoyun’dan Aşure İkramı

Vali Tuncay Akkoyun’dan Aşure İkramı
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Valiliği tarafından Muharrem ayı nedeniyle Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen aşure etkinliğinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada Muharrem ayının öneminden bahseden Vali Tuncay Akkoyun, “Peygamber Efendimiz’in (sav) “Allah’ın ayı” diye buyurduğu ve ”Ramazan’dan sonra tutulan en mübarek oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur” diyerek önemini belirttiği Muharrem ayında, sizlerin de malumu olduğu üzere önemli olaylar vuku bulmuştur. Peygamber Efendimiz ’in Reyhan çiçeğim dediği Hz. Hüseyin efendimiz ve çoğu ehl-i beytten 70’ten fazla mümin Muharrem ayında şehit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“Bütünlüğe fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız.”
 
Birlik ve beraberlik konularına değinen Vali Tuncay Akkoyun, “Bugün ırk, mezhep ve meşrep farklılıklarını sunî gündemlerle öne çıkararak milletimizin birliğine ve bütünlüğüne fitne zerk etmeye çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız.” şeklinde konuştu.
 
“Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi.”
 
Aşurenin bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyleyen Vali Tuncay Akkoyun, “Aşure, birlik olmanın kıymetini, kardeşliğin önemini, nifaktan ve tefrikadan uzak durmanın ehemmiyetini anlamamıza vesile bir gündür. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.” diye konuştu.
 
Daha sonra Vali Tuncay Akkoyun, “Aşure Günü’nün ve Muharrem ayının milletimiz ve tüm İslâm âlemi için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.
 
Vali Tuncay Akkoyun, ikram sırasında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
 
Aşure ikramı etkinliğine Ak Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, siyasi parti il başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.