Vali Su, Mersin Cemevinde Aşure Etkinliğine Katıldı

Vali Su, Mersin Cemevinde Aşure Etkinliğine Katıldı
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanlığı tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Aşure Lokması’ etkinliğine katıldı.

Mersin Cemevi’nde düzenlenen aşure etkinliğine vali Su’nun yanı sıra CHP Mersin milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alevi Dedesi Erdoğan Sevin tarafından gülbeng verilmesiyle başlayan etkinlik, semah dönülmesiyle devam etti.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kerbela olayı ile Muharrem Ayı’nda tutulan yas-ı matem orucu hakkında bilgiler verdi. Kılavuz, birlik ve beraberlik çağrısında da bulundu.

Vali Su ise böyle anlamlı bir programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, her şeyin özünün sevgiden geçtiğini söyledi. Su, “Sevginin olmadığı bir ortamda hiçbir güzellikten de bahsedilemez. Sevgi olmayan bir yerde birlik, beraberlik ve kardeşlikten de bahsedilemez. Allah bizleri sevgiden, saygıdan, hoşgörüden ayırmasın” dedi.

Muharrem Ayı’nın önemine değinen Su, Aşure Günü ve Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberliğin daha da pekişmesine vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından aşure lokması dağıtımına geçilen program, müzik dinletisi ile devam etti.