Vali Su: Medyadaki Çeşitlilik Çalışanların Da İşini Zorlaştırıyor

Vali Su: Medyadaki Çeşitlilik Çalışanların Da İşini Zorlaştırıyor
Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kentte faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya geldi.

Mersin Valiliği himayesinde ve MTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Su, gazetecilerin gününü kutlayarak, tüm dünyada hızlı bir değişim yaşandığını ve bu değişimden basın sektörünün de etkilendiğini söyledi. Medyada son dönemde yaşanan bu çeşitliliğin basın çalışanlarının da işini her geçen gün zorlaştırdığını kaydeden Su, "Günümüzde tüm sektörlerde olduğu gibi artık sizin de fark oluşturarak öne çıkmanız gerekiyor” dedi. Başarının ayrıntılarda gizli olduğuna dikkat çeken Vali Su, başarı için sanayicinin de tüccarın da gazetecinin de bürokratın da her kesimin işini en iyi şekilde yapması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda bir de müjde veren Su, “Söz verdiğimiz gibi Hal Kavşağının alt yollarının açılışını bugün yapıyoruz” diye konuştu.

“Tarafsız ve özgür basın, gelişmiş devletlerin önemli güçlerindendir”

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise konuşmasında kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirmesini ilke edinmiş, tarafsız ve özgür basının demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden olduğunu söyledi. Basın ve ifade özgürlüğünün halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda medyanın haberleri doğru aktarmasının, kamuoyunu bilinçlendirmede kilit rol üstlendiğini vurgulayan Aşut, medyanın özgür sesinin güçlenmesi için hukuki düzenlemeler kadar basın kuruluşları ve çalışanlarının meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymasının, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı göstermesinin de büyük rol oynadığını belirtti.

“Kentimizde de tarafsız habercilik anlayışını prensip edinmiş gazetecilerimizin çaba ve emeklerini takdirle takip ediyoruz” diyen Aşut, “Bu düşüncelerle, genelde son derece zor koşullarda, gece gündüz demeden, bayram izin bilmeden, hatta bazen hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecileri saygıyla anıyor, tüm değerli basın mensuplarının ve medyanın her alanında emek veren dostlarımın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

“Anadolu’nun en güçlü meslek örgütlerinden biriyiz”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, cemiyet hakkında bilgi verdi. 1974 yılında kurulan bir meslek örgütü olduklarını ifade eden Ünal, şöyle devam etti; "Bölgenin en güçlü örgütlerinden birisiyiz. 150’si sarı basın kartlı 250’ye yakın üyemiz var. Sayıca Anadolu’nun en güçlü meslek örgütlerinden birisiyiz.”