Vali Su, Dere Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Vali Su, Dere Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Çavuşlu ve Deliçay derelerinde başlatmış olduğu ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Merkez Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi Çavuşlu deresinde incelemelerde bulunan Vali Su’ya, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, DSİ Adana 6.Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü de eşlik etti.

DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Aydın ve Akdeniz Kaymakamı Pamuk’tan bilgi alan Vali Su, Çavuşlu deresinde taşkınların önüne geçebilmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilk etapta yaklaşık bin 200 metrelik alanda ıslah çalışmalarının yürütüldüğünü ve bu çerçevede dere yataklarının üzerinin açıldığını söyledi.

Islah işi kapsamında DSİ tarafından bin 219 metre çift taraflı betonarme duvarlı kanal ile korkuluk yapılacağını ve enerji nakil hatlarının da yerin altına alınacağını kaydeden Su, kanalizasyon sularının dereye akmaması için gerekli çalışmaların MESKİ tarafından yapılacağını ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasının ardından etrafa yayılan kötü kokunun önleneceğini, dere yatağının çok daha güvenli bir hale geleceğini ve çalışma yapılan bölgenin görsel açıdan çok daha güzel bir hale geleceğinin altını çizdi.

İncelemeleri sırasında cadde üzerindeki faaliyet gösteren esnafa hayırlı işler temennisinde bulunmayı da ihmal etmeyen Vali Su’ya, esnaf ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ziyaret boyunca esnaf ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Ali İhsan Su, onların sorun ve taleplerini de dinledi.

Çavuşlu deresindeki incelemelerinin ardından Çay Mahallesi’ne geçen Vali Su, Deliçay deresi ikinci kısım inşaat işi kapsamında 1 adet köprü yapılmasının planlandığı alanda yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.